Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ, σε κατάληψη παραμένει το κτίριο του υπ.Υγείας

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζουν  οι γιατροί του ΙΚΑ  την απεργία τους ενώ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα έως και μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Για δεύτερη ημέρα απεργούν και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας. Η Ένωση Ιατρών Αθήνας-Πειραιά εξήγγειλε επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, ενώ και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος προχωρά σε απεργία την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Την ίδια στιγμή, οι γιατροί συνεχίζουν την κατάληψη στο κτίριο του υπουργείου Υγείας.Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία της Αττικής από την Παρασκευή μέχρι την Τρίτη, ενώ ρολά θα κατεβάσουν τα φαρμακεία στην υπόλοιπη χώρα από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα. Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί της Αττικής έχουν ανακοινώσει ότι θα σταματήσουν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν είναι συνεπή στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Μιλώντας για την κατάληψη στο υπουργείο, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι αφορά ένα κομμάτι της συνδικαλιστικής ηγεσίας των γιατρών, «κατά τεκμήριο προσανατολισμένο σε ένα πολιτικό χώρο» και έκανε λόγο για «περίεργη μορφή κινητοποιήσεων και καταλήψεων» προσθέτοντας ότι «Αυτό το μείγμα των ετερόκλητων στοιχείων ταλαιπωρεί χιλιάδες ασφαλισμένους και δημιουργεί, μιντιακό γεγονός. Χρωστάνε γι΄ αυτό εξηγήσεις, επειδή ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους, καθώς μέχρι προχθές στο ΙΚΑ είχαν αναβληθεί 300.000 ραντεβού».

«Αυτή την φορά την Πολιτεία δεν θα την σταματήσει ο «συντεχνιασμός», αλλά θα προχωρήσει στη θέσπιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κάτι που εμποδίστηκαν να κάνουν οι υπουργοί τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα», υποστήριξε.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά προειδοποίησαν με πειθαρχικές κυρώσεις όσους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ δεχθούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Πηγή tvxs.gr, enet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στο εργατικό κέντρο τελείωσε η πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας

Η αντικειμενική ενημέρωση…μια προσφορά του ΣΚΑΪ