Μετά το χθεσινό όργιο καταστολής και παραπληροφόρησης, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Αθήνα απαντά στις επιθέσεις και ενημερώνει για τα πραγματικά προβλήματα που υφίστανται οι μετανάστες στο νέο κτήριο. Οι 150 από αυτούς έμειναν στο ισόγειο και το υπόγειο του κτηρίου (οι μόνοι χώροι που παραχωρήθηκαν στην πραγματικότητα), ενώ οι 80 αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στην αυλή.
Εντωμεταξύ, μετά την αναγκαστική μετεγκατάσταση, τα κυρίαρχα ΜΜΕ συνεχίζουν από το πρωί τη λασπολογία, χωρίς πια την αφορμή της “παραβίασης του ασύλου”. Τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν πλάνα από παλαιότερα γυρίσματα στο ίδιο κτήριο, για να δείξουν ότι στους μετανάστες παραχωρήθηκε ένα “ξενοδοχείο πολυτελείας”, την ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι υποφέρουν, προσπαθώντας έτσι να προκαλέσουν λαϊκές αντιδράσεις. Ταυτόχρονα, δημοσιογράφοι αφήνουν να εννοηθεί ότι η απεργία πείνας έχει σταματήσει ή είναι ψεύτικη.
Τα ψέμματα αυτά ευθυγραμμίζονται και με τις νέες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Γ. Ραγκούση, σύμφωνα με τον οποίο καμία μαζική ή μεμονωμένη νομιμοποίηση μεταναστών δεν πρόκειται να γίνει. Οι μετανάστες ωστόσο, και μαζί τους το κίνημα αλληλεγγύης, συνεχίζουν.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Αθήνα:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τι να πει κανείς για εκείνους τους «καλοθελητές», που τόσες μέρες γκεμπέλιζαν, το σενάριο ότι οι απεργοί πείνας, δεν είναι παρά «οι καταληψίες» της Νομικής και ότι « η κατάσταση πρέπει να οδηγηθεί σε εκτόνωση»; Για όλον εκείνο τον πολιτικό συρφετό που αντί να υπερασπιστεί το πανεπιστημιακό άσυλο αγωνιούσε για την ανεύρεση χώρου μετεγκατάστασης των απεργών πείνας; Για την μιντιακή κούρσα λασπολογίας και την υποκρισία των ανυπόληπτων και «κοινωνικά αγράμματων» πολιτικών δυνάμεων;
Ντροπή και αίσχος είναι η απάντηση των αλληλέγγυων στους απεργούς πείνας και ένα «μεγάλο ευχαριστώ» από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο καθώς, οι χθεσινές σκηνές ρατσιστικής πυγμής και κατάλυσης της δημοκρατικής κατάκτησης του ασύλου από τις πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις θα τον έκαναν να δακρύζει από συγκίνηση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Το σχέδιο της, η πολιτική του εκφασισμού της πολιτείας εν μέσω κρίσης υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς.
Επειδή όμως, στο «κτήριο κόσμημα» που πρόκριναν οι παραπάνω ως την ιδανική απάντηση στο ζήτημα της στέγασης των απεργών πείνας(!) η κατάσταση δεν είναι και τόσο «παραμυθένια», αυτό που έχουμε να αντιτάξουμε είναι ότι η οργή και η αγανάκτηση για την πολιτική υποκρισία και τους πανταχού παρόντες τιμητές του φασισμού θα μας οδηγήσει στη νίκη.
Οργή και αγανάκτηση, γιατί εχθές τα ξημερώματα, 150 από τους 237 μετανάστες, απεργούς πείνας κοιμήθηκαν στο ισόγειο και το υπόγειο του κτηρίου, γιατί 80 απ’ αυτούς μες στη βροχή αναγκάστηκαν να βρουν κατάλυμα στον κήπο υπό βροχή, γιατί δεν υπάρχουν τουαλέτες με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη των πρώτων αναγκών ανθρώπων που διεκδικούν (και έχουν!) αξιοπρέπεια.
Αυτή λοιπόν, την ευφάνταστη εναλλακτική πρόταση απέρριψαν οι μετανάστες απεργοί πείνας, εχθές. Τη γελοία πρόταση εσπευσμένης μετεγκατάστασης τους, με ημερομηνία λήξεως (15 μέρες), σ’ έναν χώρο που δεν πληροί τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης με αξιοπρεπείς όρους. Αλλά, και την πρόταση προστασίας τους παρουσία της αστυνομίας και με ρήτρα απουσίας των συλλογικοτήτων αλληλεγγύης.
Και επειδή είμαστε αρκετά μεγάλοι και αρκούντως αλληλέγγυοι με τον δίκαιο αγώνα τους για νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις και εκείνοι αρκετά αποφασισμένοι για υποταχτούν στο επιβαλλόμενο καθεστώς δουλείας, η δική μας «εναλλακτική πρόταση» είναι : Αγώνας μέχρι τη νίκη.
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας
Και το χθεσινό δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011
1. Οι απεργοί πείνας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης είναι καλά στην υγεία τους.
2. Παρακολουθήσαμε μαζί τους λεπτό προς λεπτό τον συρφετό της χούντας του ΔΝΤ να επιδίδεται σε θεατρικές επιδείξεις φασιστικής αισθητικής. Σε ένα όργιο ανηθικότητας, ο αγώνας των απεργών πείνας θάφτηκε κάτω από έναν οχετό ψεμάτων. Αυτοί που έχουν το θράσος να παρουσιάζουν τους αιμοσταγείς εκβιαστές των διεθνών τραπεζών ως σωτήρες, δεν θα δίσταζαν να παρουσιάσουν τα αδέρφια μας τους μετανάστες εργάτες ως εγκληματίες. Εγκληματίες επειδή τόλμησαν να μπουν σε ένα άδειο γιαπί και να ρισκάρουν τη ζωή τους για να διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια.
3. Κάποιοι από τους απεργούς είναι από την Τυνησία, μας διαβεβαίωσαν ότι πριν δυο βδομάδες και εκεί η χούντα αισθανόταν πανίσχυρη και δεχόταν τους επαίνους του ΔΝΤ. Και μετά μίλησε ο κόσμος στους δρόμους.
4. Παρακολουθώντας λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στην Αθήνα, εκ των πραγμάτων ακυρώσαμε την ανακοινωμένη για σήμερα Πέμπτη εκδήλωση ενημέρωσης και συντονισμού. Στη θέση της, πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη πορεία αλληλεγγύης και επιφυλακής πάνω από χιλίων ανθρώπων. Μείναμε στο δρόμο μέχρι την ώρα που ενημερωθήκαμε ότι οι απεργοί πείνας αφήνουν το κτίριο της Νομικής. Ακολούθησε συνέλευση όπου αποφασίστηκε πορεία και για αύριο Παρασκευή με συγκέντρωση στις 6μμ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.