Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Ο κριτικός κινηματογράφου Στράτος Κερσανίδης γράφει κάθε εβδομάδα για το alterthess τις νέες ταινίες που κάνουν  πρεμιέρα στις κινηματογραφίκές αίθουσες.

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ELEANOR RIGBY: ΕΚΕΙΝΗ 

THE DISAPPEARANCE OF ELEANOR RIGBY: HER

Σκηνοθεσία: Νεντ Μπένσον

Πρωταγωνιστούν: Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέσικα Τσαστέιν, Τζέιμς Μακαβόι, Ράιαν Έγκολντ, Μπιλ Χάντερ, Άρτσι Παντζαμπί, Σάιαραν Χιντς, Γουίλιαμ Χαρτ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Νίνα Αριάντα, Κάθριν Γουότερστον, Τζες Γουέξλερ 

Ο Κόνορ και η Έλενορ, ήταν κάποτε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Τώρα, δυο ξένοι πλέον, προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη μεταξύ τους. Πρόκειται για δύο ταινίες (εδώ η πρώτη) «Εκείνη» και «Εκείνος», που στις κάνες προβλήθηκε ένα μοντάζ και των δύο με τον τίτλο «Εκείνοι». Μια ταινία για την αγάπη και τη ζωή, για δυο ανθρώπους που αγαπιούνται και δεν ξέρουν τι να κάνουν με αυτό.

Ο σκηνοθέτης επιχειρεί μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση, εκείνη της υποκειμενικότητας στις σχέσεις. Σχετικά σημειώνει: 

«Ήθελα να εξερευνήσω την αγάπη στις σχέσεις και μου προκαλούσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η υποκειμενικότητα, με την έννοια ότι δύο άνθρωποι μπορούν να βιώσουν την ίδια κατάσταση με διαφορετικό τρόπο. Ήθελα να δείξω πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι αυτό. Θεώρησα ότι δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος από το να γράψω μία ερωτική ιστορία και να παρουσιάσω και τις δύο απόψεις.

(…) Είχα οραματιστεί αυτή την ταινία για τόσο πολύ καιρό. Είχα φτιάξει ένα βιβλίο γεμάτο ιδέες για το πως θα δείχνει, τα συναισθήματα των ηθοποιών, συγκεκριμένες σκηνές. Όταν αυτό έγινε όντως πραγματικότητα, ένιωσα πραγματικά τυχερός που είχα την ευκαιρία να κάνω κάτι που αγαπώ τόσο πολύ για να ζήσω. (…) είναι μια ταινία για την αγάπη και για το πως η ζωή είναι μια υποκειμενική εμπειρία. Όλοι μας ζούμε μια ιστορία, άλλα όλοι οι άνθρωποι στη ζωή μας έχουν άλλη οπτική γι’ αυτή. Επέλεξα να το δω μέσα από μια ερωτική ιστορία, οπότε είναι και μια ταινία για τη διάρκεια και την αντοχή της αγάπης, την κατανόηση και την οπτική. (…) Είμαστε όλοι μας διαφορετικοί κι αντιμετωπίζουμε όλοι τις καταστάσεις διαφορετικά, αλλά όλοι θέλουμε να αγαπηθούμε. Ελπίζω το κοινό να αναγνωρίσει τον εαυτό του ή στοιχεία της σχέσης του στην ιστορία μου. (Από την Πέμπτη 9/4)

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΛΑΖΑΡΟΥ

THE LAZARUS EFFECT 

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκελμπ 

Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Ντιπλάς, Ολίβια Γουάιλντ, Σάρα Μπόλγκερ, Ίβαν Πίτερς, Ντόναλντ Γκλόβερ 

Ο Φρανκ και η μνηστή του Ζωή, επικεφαλής μιας ομάδας ερευνητών, επιτυγχάνουν αυτό που θεωρείται αδιανόητο: να επαναφέρουν στη ζωή ένα νεκρό σκύλο. Μετά από αυτό, οι ερευνητές ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα στο κοινό. Όμως το πείραμα ήταν ανεπίσημο και ο πρύτανης του πανεπιστημίου όταν μαθαίνει τους σκοπούς τους απαγορεύει να παρουσιάσουν την ανακάλυψή τους και δίνει εντολή να κατασχεθούν όλα τα υλικά τους. Αυτό δεν αρέσει στην ομάδα των ερευνητών οι οποίοι αποφασίζουν να προχωρήσουν μόνοι τους. Ετοιμάζονται μάλιστα να εφαρμόσουν τη μέθοδό της σε άνθρωπο! Για το σκοπό αυτό η Ζωή αποφασίζει να γίνει πειραματόζωο, δέχεται δηλαδή να σκοτωθεί και να την αναστήσουν οι συνεργάτες της!  Και ενώ όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά και το πείραμα να επιτυγχάνει, κάτι δεν πηγαίνει καλά με τη Ζωή και η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει με τρομακτικό τρόπο. (Από την Κυριακή του Πάσχα) 

BABADOOK: ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

THE BABADOOK 

Σκηνοθεσία: Τζένιφερ Κεντ

Πρωταγωνιστούν: Έσι Ντέιβις, Νόα Γουάσιμαν, Ντάνιελ Χένσολ, Χέιλι Μακελίνι, Μπάρμπαρα Γουεστ, Μπέντζαμιν Γουίνσπιρ, Τιμ Πέρσελ

Η Αμέλια έχει χάσει το σύζυγό της εδώ και 6 χρόνια και τα έχει σχεδόν χαμένα. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τον 6χρονο γιο της, Σάμιουελ, εντείνονται όταν ο μικρός αρχίζει να βλέπει στον ύπνο του ένα τέρας. Ένα μυστηριώδες βιβλίο με τίτλο «Ο Μπαμπαλούκ» εμφανίζεται, ο Σάμιουελ επιμένει πως βλέπει το τέρας και η Αμέλια αντιλαμβάνεται μια απόκοσμη οντότητα μέσα στο σπίτι.

Δυνατό ψυχολογικό θρίλερ που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Η σκηνοθέτιδα, λέει: (…) «Με ενδιαφέρει πάρα πολύ το τι συμβαίνει, όταν οι άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν κάποια θέματα άμεσα, αλλά είναι συνεχώς αναβλητικοί. Αυτό μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες στον ψυχισμό τους. Τι γίνεται, όταν κάποιος βίωσε ένα τραγικό γεγονός και δεν έχει καμία πρόθεση να το αντιμετωπίσει; Πιστεύω ότι η ταινία ερευνά τέτοιου είδους καταστάσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Αμέλια καταπιέζει τα συναισθήματά της και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μια αρνητική ενέργεια που φτάνει στο σημείο της αποξένωσης και της αλλοτρίωσης. Αρχίζει σιγά σιγά όλο αυτό να αποκτά έλεγχο πάνω στο μυαλό της». (Από την Κυριακή του Πάσχα)

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ 

RUN ALL NIGHT

Σκηνοθεσία: Ζομ Κολέ Σερά

Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Εντ Χάρις, Τζένεσις Ροντρίγκεζ, Τζόελ Κίναμαν, Βίνσεντ Ντο’ Ονόφριο, Μπόιντ Χόλμπρουκ, Κόμμον

Ο Τζίμι Κόνλο, πρώην εκτελεστής, βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Έχει στη διάθεσή του μόνο μία νύχτα για να έρθει αντιμέτωπος με το πρώην αφεντικό του προκειμένου να προστατεύσει το γιο του. Έτσι, ξεκινά ένα ανελέητο κυνηγητό όπου ο ίδιος είναι ο No1 καταζητούμενος άνθρωπος στη Νέα Υόρκη.

Ο Κολέ-Σερά αναφέρει, «Οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να μπορούσαν να γυρίσουν πίσω το χρόνο και να διορθώσουν έστω και ένα στραβό της ζωή τους. Το να μπορέσεις πραγματικά να έχεις αυτήν την ευκαιρία και να εξιλεωθείς είναι πολύ ελκυστικό και ο καθένας μας μπορεί να ταυτιστεί με μία τέτοια κατάσταση». (Από την Κυριακή του Πάσχα)

ΥΠΟΣΧΕΣΗ 

THE COLOR OF TIME 

Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Φράνκο, Μίλα Κούνις, Τζέσικα Τσαστέιν, Ζακ Μπραφ, Χένρι Χόπερ, Μπρους Κάμπελ

Η ταινία είναι βασισμένη σε μια ποιητική συλλογή του Τζ. Κ. Γουίλιαμς και έχει 11 σκηνοθέτες. Ένα ταξίδι μέσα από αρκετές δεκαετίες της αμερικανικής ζωής από την παιδική ηλικία του ποιητή και την εφηβεία στο Ντιτρόιτ τη δεκαετία του 1940 και του ’50 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Δύσκολο εγχείρημα που επιβεβαιώνει την παροιμία» όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει». (Από την Κυριακή του Πάσχα)

WINX CLUB: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ 

WINX CLUB: IL MISTERO DEGLI ABISSI

Σκηνοθεσία: Ιγκίνιο Στράφι 

Νεράιδες, κακές μάγισσες κι άλλα παραμυθένια πλάσματα σε μια όμορφη και με οικολογικά μηνύματα ταινία κινουμένων σχεδίων. (Από την Κυριακή του Πάσχα)   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πόση χοληστερίνη έχει ο Πάγκαλος; Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Ο Π. Νικολούδης αποκαλύπτει το τζακ ποτ…στο κυνήγι της φοροδιαφυγής