in

«Η ανεξαρτησία της γνώμης των ΜΜΕ με μεγίστη κοινωνική αποδοχή». Του Δημήτρη Τρίμη

«Η ανεξαρτησία της γνώμης των ΜΜΕ με μεγίστη κοινωνική αποδοχή». Του Δημήτρη Τρίμη

Ολίγα παραδείγματα από τα στρατευμένα «σπαράγματα» τελευταίας εσοδείας των συντακτών του Ομίλου του κ. Ψυχάρη:

* Ο κ. Πέτρος Μακρής «προτείνει» στον κ. Τσίπρα την «έντιμη παραίτηση, ή (αλλιώς) τη συντριβή, μέσα από τις Συμπληγάδες του επαχθέστατου χρέους, της λαϊκής κατακραυγής και των ατέρμονων σκιαμαχιών με την Αντιπολίτευση». Διότι πέρα των επτά πληγών του Φαραώ που έφερε στην χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός «επιτίθεται απροσχημάτιστα και βάναυσα εναντίον εφημερίδων, ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών δικτύων, με μεγίστη κοινωνική αποδοχή, αλλά και των ιδίων των δημοσιογράφων, που δεν … πειθαρχούν στις Ερντογανικές εκτροπές των επιτελείων προπαγάνδας του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου».

* Ο κ. Νότης Παπαδοπουλος, εντοπίζει την ευθύνη «για τη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση» στον κ. Τσίπρα «που αντί να αφήσει την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να ολοκληρώσει το δεύτερο μνημόνιο όρμησε στην εξουσία εκβιάζοντας εκλογές και υποσχόμενος ένα σωρό ψέματα». «Για να υποχρεωθεί στη συνέχεια να υπογράψει το δικό του μνημόνιο φορτώνοντας τον ελληνικό λαό με νέα δάνεια, νέα φορολογικά μέτρα και νέες πολιτικές λιτότητας». Και βεβαίως ο αρθρογράφος του ΔΟΛ δεν παραλείπει να επαναλαμβάνει τη «γραμμή» του συγκροτήματος ότι ο Αλέξης Τσίπρας «προσπαθεί να πείσει την κοινωνία ότι για το σημερινό κατάντημα της χώρας φταίει μία δράκα ισχυρών επιχειρηματιών και καναλαρχών που χειραγωγούσαν την πληροφόρηση του ελληνικού λαού και διαπλέκονταν οικονομικά με τους πρώην κυβερνώντες για να νέμονται τον κρατικό πλούτο προς ίδιον όφελος και σε βάρος του ελληνικού λαού».

* Ο κ. Γιώργος Μαλούχος επισημαίνει πως «αν ο Τσίπρας δεν κατάφερε να σταθεί όρθιος χθες ούτε σε μία συζήτηση που τόσο πολύ την είχε ”πουλήσει” και την πίστευε ως δήθεν προνομιακό του πεδίο, τι άλλο μπορεί να περιμένει εν μέσω της καταστροφής που έχει επιφέρει; Απολύτως τίποτα. Υπ’ αυτή την έννοια η χθεσινή ομιλία του ήταν και ο πολιτικός του επιτάφιος».

* Το κεντρικό άρθρο των «ΝΕΩΝ» συμπεραίνει πως «είναι βέβαιο ότι η χθεσινή συζήτηση επέτεινε τη σύγχυση και ίσως την αηδία των πολιτών» και πως «οι εκλογές που ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι λύση». Εννοεί ότι δεν είναι λύση τώρα, διότι μάλλον, κατά το συμφέρον του ΔΟΛ (και του βαθέως συστήματος που υποτίθεται ότι ακόμα εκπροσωπεί ιστορικά), δεν έχει ακόμα αναδιαταχθεί (δηλ. μαγειρευτεί) το πολιτικό σκηνικό της επόμενης μέρας, όπως θα το ήθελε το αστικό ιερατείο.

Αλλά το κλου βρίσκεται στο αυτάρεσκο υστερόγραφο του κύριου άρθρου του«ΒΗΜΑΤΟΣ»: «Οι αναφορές τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα πρωτοσέλιδα και την κριτική του «Βήματος» και των «Νέων» για να ενισχύσει ο καθένας την επιχειρηματολογία του από την πλευρά του, δεν αποδεικνύει τίποτε άλλο παρά την ανεξαρτησία γνώμης και κριτικής των εντύπων μας και των δημοσιογράφων».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Είναι οι πολίτες και οι αξίες του ανθρώπου, που καλούνται τώρα να γείρουν τη ζυγαριά. Του Τάσου Γλαντζή

Διεθνής Αμνηστία: Θανάσιμα λάθη στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας