Εντάξει, ο Σταυρίδης παραιτήθηκε και η κυβέρνηση επέδειξε αστραπιαία αντανακλαστικά. Τι θέλατε δηλαδή; Να τον κόψουν στο check in πριν καν προλάβει την επιβίβαση για Κεφαλονιά; Άλλωστε ο ίδιος ο Σταυρίδης θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό να ταξιδεύει με αεροπλάνα επιχειρηματίων, γιατί είναι φίλοι του. Άλλωστε αυτός είναι ο βασικός λόγος που επέλεξε ο πρωθυπουργός ένα νούμερο όπως τον Σταυρίδη, να ηγηθεί του ΤΑΙΠΕΔ. Μαζί ίσως με την προυπηρεσία του στο ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και στις σχέσεις του με εγχώριες και ξένες φατρίες της μαφίας.
Ήταν το 1990 όταν ο Σταυρίδης έπαιξε βασικό ρόλο στο ξεπούλημα της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ στον ιταλικό όμιλο Καλτσεστρούτσι, πίσω από τον οποίο κρύβονταν η Ιταλική μαφία. Λίγα χρόνια αργότερα, ο ιταλικός όμιλος κατέρρεε οικονομικά και έβαλε πωλητήριο στην ΑΓΕΤ, η οποία εξαγοράστηκε από την κοινοπραξία Blue Circle, η οποία λίγο αργότερα πουλήθηκε στη γαλλική Lafarge. Έτσι, την ελληνική τσιμεντοβιομηχανία «ρούφηξε» ο βασικός ανταγωνιστής της και σήμερα αποτελεί μία μικρή θυγατρική του γαλλικού ομίλου. Και με αυτή την προυπηρεσία έγινε επιλογή Σταυρίδη.
Ο έταιρος πρωταγωνιστής της υπόθεσης, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης -θα μπορούσε να λέγεται και Καλτσεστρούτσι – εκτός από στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, είναι και ένα φαινόμενο επιχειρηματία. Λαθρέμπορος στο παρελθόν, αφού γλίτωσε από διάφορες περίεργες δίκες, έχτισε μια περιουσία μέσα σε 5-6 χρόνια, χρωστάει καμιά 200εκ στο κράτος και απειλεί ότι θα στείλει στα θυμαράκια δημοσιογράφους που γράφουν για εκείνον.
Και αν με ένα επικοινωνιακό σόου ο Σταυρίδης πήγε σπίτι του -μέχρι να αναλάβει την επόμενη δημόσια θέση- η παλιοπαρέα Σαμαρά, Μελισσανίδη και λοιπών παραμένει. Και τους επόμενους μήνες θα προσπαθήσει να ξεπουλήσει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας, γιατί αν για κάποιον λόγο ο Τρελαντώνης της ΠΟΛΑΝ έγινε πρωθυπουργός είναι η αυτή ακριβώς η προθυμία του.