in

Εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί ο Ζ` Συλλόγος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στο οποίο σε εξέλιξη βρίσκονται συναντήσεις του πρωθυπουργού με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία της Θεσσαλονίκης χωρίς να έχουν διασφαλιστεί όροι ασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί επαναλαμβάνουν ότι αίτημά τους να φοιτούν μέχρι 15 μαθητές στα τμήματα, να καλυφθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες οι οποίες δεν έχουν φτάσει ακόμη στα σχολεία. Ζητούν, επιπλέον, την προμήθεια υγειονομικού υλικού αλλά και την αντιμετώπιση του κτηριακού προβλήματος στα σχολεία της Θεσσαλονίκης αναφέροντας ότι επικρατεί μία εκρηκτική κατάσταση με αφορμή την υποχρεωτική εφαρμογή της προσχολικής αγωγής. Ενώ, όπως λένε, απαιτούνται 35 αίθουσες για να καλυφθούν οι ανάγκες των προνηπίων, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε μία αίθουσα και κατά πάσα πιθανότητα τα προνήπια θα στοιβαχθούν σε χώρους εκδηλώσεων.

Φοιτητές που επίσης συμμετείχαν στη συγκέντρωση στηρίζουν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών αλλά θετουν και τα δικά τους με κύριο την επιστροφή των φοιτητών στο πανεπιστήμιο με διασφαλισμένα μέτρα προφύλαξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σταματάει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας τα τεστ κορονοϊού μέχρι τις 8 Σεπτέμβρη

Αθωώθηκε ο ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης