Το εξώφυλλο του περιοδικού New Yorker είναι αφιερωμένο στο Παρίσι και την ζωή

Το εξώφυλλο του περιοδικού New Yorker είναι αφιερωμένο στο Παρίσι και την ζωή

Το εξώφυλλο του εβδομαδιαίου περιοδικού New Yorker είναι σχεδιασμένο από γάλλο καλλιτέχνη ο οποίος ζωγραφίζει ένα Παρίσι ζωντανό, με τον κόσμο να πίνει το ποτό και τον καφέ του στα πεζοδρόμια της πόλης. «Κανένας τρομοκράτης δε θα με σταματήσει από το να πίνω τον καφέ μου σε ένα πεζοδρόμιο» λέει είναι το μήνυμα του παριζιάνου καλλιτέχνη.

Ειδικότερα, το εξώφυλλο του τεύχους της ερχόμενης εβδομάδας έχει να κάνει με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το δημιούργησε ο Παριζιάνος καλλιτέχνης Charles Berberian, δίνοντάς του τον τίτλο: Paris, November 2015 (Παρίσι Νοέμβριος 2015).

Ο Charles Berberian, μιλώντας για το συγκεκριμένο εξώφυλλο ανέφερε: «Είναι απαίσιο όταν ο πόλεμος σου χτυπάει την πόρτα. Αυτό είναι το μέρος που ζω, η γειτονιά μου. Την επομένη των επιθέσεων ήταν τόσο ήρεμα. Κανείς δεν υπήρχε στους δρόμους. Αυτή την εβδομάδα όμως, ο κόσμος άρχισε να ξαναβγαίνει. Το αστείο που κυκλοφορεί είναι το εξής: “κανένας τρομοκράτης δε θα με σταματήσει από το να πίνω τον καφέ μου σε ένα πεζοδρόμιο”. Είναι ωραίο απλώς να κάθεσαι και να απολαμβάνεις αυτό που για ένα πολύ μικρό διάστημα φαινόταν αδύνατο να απολαύσεις ξανά».

Με πληροφορίες από Ποντίκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ιταλία: Ένας στους τέσσερις κινδυνεύει με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό

Συγκέντρωση των εργαζομένων του «Αγγελιοφόρου» στα Δικαστήρια το πρωί της Τρίτης