Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στη Σαμοθράκη ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.
Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κατσαμπάς και στο σημείο επιχειρούν εννέα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, εν αναμονή της έλευσης δυνάμεωβ από την Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα στη Σαμοθράκη μεταβαίνουν 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και μηχανήματα του δήμου, της περιφέρειας και ιδιωτών.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, δήλωσε ότι η περιφέρεια προχώρησε άμεσα στην ενοικίαση του πλοίου «ΣΑΟΣ», το οποίο αναμενόταν να αναχωρήσει στις 12.30 από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μεταφέροντας πυροσβεστικές δυνάμεις και οχήματα από Σουφλί και Αλεξανδρούπολη.
