Φονικός καύσωνας πλήττει την Ινδία- Πάνω από 1.000 νεκροί

Φονικός καύσωνας πλήττει την Ινδία- Πάνω από 1.000 νεκροί

Με τη θερμοκρασία να προσεγγίζει τους 50 βαθμούς Κελσίου, ξεπερνούν τους χίλιους οι νεκροί από το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ινδία τα τελευταία 24ωρα, ενώ δυστυχώς ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή.
 
Τα θύματα είναι κυρίως ηλικιωμένοι, άστεγοι κι όσοι εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, με τις τοπικές αρχές να κάνουν έκκληση στον κόσμο να αποφεύγει τις μετακινήσεις και τις εξωτερικές εργασίες.
 
Στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, η θερμοκρασία έφτασε τους 46 βαθμού Κελσίου. Η πολιτεία Andhra Pradesh είναι εκείνη που έχει πληγεί περισσότερο από τον φονικό καύσωνα, με τα θύματα να ξεπερνούν τα 500, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί και η πόλη Telanga που συνορεύει με την Andhra Pradesh, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους εκεί 231 άνθρωποι.
 
Ο καύσωνας αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, ενώ οι ειδικοί φοβούνται ότι θα ακολουθήσει και πρωτοφανής ξηρασία, μέχρι η περιοχή να ανακουφιστεί από τις βροχές με την έλευση των μουσώνων.

Πηγή: Στο Κόκκινο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κυβερνοεπίθεση στην αμερικανική φορολογική υπηρεσία

Ερώτηση Δ. Παπαδημούλη σε Κομισιόν για τη χρήση του “πλαστικού χρήματος”