Προγραμματισμένη να διεξαχθεί σήμερα, Δευτέρα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ήταν η δίκη για τη δεύτερη μεγάλη υπόθεση που αποκαλύφθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης επί των ημερών του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αυτή της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής»,
Το δικαστήριο όμως διέκοψε και στις 30 Μαρτίου θα εξεταστεί πότε θα εκδικαστεί.
Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί συνολικά 17 άτομα. Εκτός από τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, παραπέμφθηκαν ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, όπως επίσης δώδεκα δημοτικοί υπάλληλοι.
Οι τρεις παραπάνω αντιδήμαρχοι είχαν δικαστεί και για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, υπόθεση για την οποία αθωώθηκαν.
Βασική μάρτυρας στη δίκη είναι, όπως και στην περίπτωση της υπεξαίρεσης, η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά.
H «Παγία Προκαταβολή» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων, το ύψος του ελλείμματος στο οποίο διαπιστώθηκε πως ανέρχεται -σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα- σε 1,2 εκατ. ευρώ.
