Δεν υπάρχει κανένας φόβος δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς σχετικά με τις ανησυχίες για το χρηματοδοτικό κενό και τα προβλήματα ρευστότητας.
Η δήλωση έγινε μετά από σύσκεψη που είχε ο κ. Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών επί θεμάτων διεθνών οικονομικών σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη με την κυβέρνηση να διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως «δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων» και πως «δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων».
Να υπενθυμίσουμε ότι σε σημερινό άρθρο της η κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει ότι η κυβέρνηση φοβάται ότι θα έχει άμεσα πρόβλημα ρευστότητας με κίνδυνο να μην σταθεί δυνατόν να καταβληθούν στο ακέραιο οι μισθοί και συντάξεις στο τέλος του μήνα.
Επικαλούμενη συνομιλία της με τον Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό την περασμένη Παρασκευή, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας διατύπωσε το αίτημα η ΕΚΤ να αυξήσει το όριο βραχυπρόθεσμων τίτλων (T-Bills) «κατά δύο έως τρία δισεκατομμύρια ευρώ». Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε στην Αθήνα να προχωρήσει και στην αποπληρωμή δύο δόσεων ύψους ενός δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ.
Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη πως ο κ. Σουλτς επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι θα πρέπει οπωσδήποτε την επόμενη εβδομάδα να πείσει το Eurogroup και την ΕΚΤ για τη βούλησή του να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα με την FAZ, τόσο ο ίδιος όσος και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνέστησαν στον Πρωθυπουργό να στείλει στους δύο θεσμούς επιστολή στην οποία θα εκφράζει τη θέληση του να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και το θέμα του κτηματολογίου.
