in ,

Χιλιάδες κόσμου στις πλατείες υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας

Χιλιάδες κόσμου στις πλατείες υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας

Με κεντρικό σύνθημα “Δεν μασάμε στους εκβιασμούς- Δεν κάνουμε πίσω – Θα νικήσουμε” χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκε πάλι στις πλατείες στο πλαίσιο της Ημέρας Πανευρωπαϊκής Δράσης Αξιοπρέπειας και Αλληλεγγύης την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

Πλήθος κόσμου αψηφώντας το κρύο συγκεντρώθηκε στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στο άγαλμα Βενιζέλου Παράλληλα, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα στην Αθήνα αλλά και σε δεκάδες άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Κόσμος όμως κατέκλυσε πολλές μεγάλεις πόλεις της Ευρώπης, σε ένδειξη στήριξης και αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό αλλά και αντίστασης στην λιτότητα.

Δείτε ζωντανή μετάδοση της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα από το RT:

Δείτε φωτογραφίες:

Θεσσαλονίκη

Σύνταγμα

Πάτρα

Βρυξέλλες

Μελβούρνη

Λονδίνο

Εδιμβούργο

Λουξεμβούργο

Άμστερνταμ

Παρίσι

#mazi Paris pic.twitter.com/9sYYO7Q34V

— bignambas (@bignambas) February 15, 2015

Ρώμη

Όπως αναφέρουν τα καλέσματα στο διαδίκτυο “Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.

Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Συνεχίζουμε με πείσμα και αυτοπεποίθηση. Θα νικήσουμε!”.

Αντίστοιχο κάλεσμα αναφέρει “7.000 νεκροί, 4.000.000 φτωχοί, 1.500.000 άνεργοι, 500.000 λουκέτα, 200.000 νέοι στη μετανάστευση, παιδιά που λιποθυμούν από ασιτία, κλείσιμο σχολείων, διάλυση νοσοκομείων, ταπείνωση, εξαθλίωση, φασισμός και αποικία. Θέλουμε πίσω τη χώρα μας και τη ζωή μας. ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΕΛΟΣ ΤΩΡΑ! ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο Σύνταγμα, στον Λευκό Πύργο και σε άλλες κεντρικές πλατείες της Ελλάδας και του εξωτερικού:  Κυριακή 15/2 5μμ #15_2JeSuisHellas #mazi”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Σε κατάσταση συναγερμού η Κοπεγχάγη- Νεκρός θεωρείται ο δράστης