in ,

Έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης

Έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης

Τα μέλη και η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, δηλώνουν απερίφραστα σε ανακοίνωσή τους τη συμπαράστασή τους στην αγωνία και τον αγώνα των εργαζομένων στο κατασκευαστικό τμήμα του έργου.

Όπως τονίζουν, «με αφορμή την προσωρινή άρνηση της Κ/Ξ να υπογράψει τη 2η ΣΣ για τις αρχαιολογικές εργασίες, η οποία ενισχύει τις φήμες, τα δημοσιεύματα για την διαφαινόμενη πρόθεση της ΑΕΓΕΚ να αποχωρήσει από το έργο, αλλά και τη μέχρι τώρα στάση των υπευθύνων του έργου», απευθύνουν μία τελευταία έκκληση «να επικρατήσει η σύνεση, η ωριμότητα και η λογική».

«Δεν είναι δυνατόν, το μοναδικό μεγάλο έργο της χώρας, το οποίο έχει εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή του στο σύνολό της, να βρίσκεται σε τέτοια δεινή θέση», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τονίζουν πως περιμένουν και απαιτούν πλέον από όλους τους πολιτικούς φορείς της πόλης, «να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους αναφορικά με τις ενέργειες που θα αναλάμβαναν προκειμένου να ξεμπλοκάρουν το πολύπαθο έργο».

Τέλος, δηλώνουν, «σε περίπτωση που δεν πρυτανεύσει η λογική, πως είμαστε έτοιμοι, όπως και στο παρελθόν, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, εκθέτοντας τους υπευθύνους στην κοινή γνώμη, εξασφαλίζοντας το νομικό πλαίσιο για τη συνέχιση των εργασιών και δείχνοντας έτσι το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες της πόλης, η οποία μαστίζεται από ένα έργο που αντί για πνοή, έχει γίνει πληγή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η σύγκρουση ως στοιχείο της σύγχρονης δημοκρατίας. Του Ετιέν Μπαλιμπάρ

Νίκησε η ζωή και η αλληλεγγύη – Δήλωση Νίκου Ρωμανού: «Γιατί η Νίκη είναι υπόθεση όλων μας»