ΓΣΕΒΕΕ: Παροδική η διευκόλυνση από τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

ΓΣΕΒΕΕ: Παροδική η διευκόλυνση από τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Απαισιόδοξη εμφανίζεται η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής τροπολογίας σχετικά με την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς εκτιμά ότι θα διευκολύνει παροδικά τους οφειλέτες οι οποίοι τελικά δεν θα καταφέρουν να τη διατηρήσουν.

Αν και η ΓΣΕΒΕΕ χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη ρύθμιση φιλόδοξη και ευεργετική σε ορισμένα σημεία, εκτιμά ότι δεν επιλύει «τη βασική αδύνατη εξίσωση συσσώρευσης οφειλών υπό καθεστώς αναιμικής ανάπτυξης» και όπως λέει θα πρόκειται για  μια ανεπιτυχή προσπάθεια της Κυβέρνησης να αυξήσει τα έσοδα και παράλληλα να δώσει μια ανάσα στους χιλιάδες μικρούς και πολύ μικρούς επιχειρηματίες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Η ΓΣΕΒΕΕ υποστηρίζει ότι  οι πολίτες αναμένεται να συσσωρεύσουν νέα χρέη αν δεν μειωθεί το φορολογικό βάρος κάθε μορφής, ενώ σχετικά με τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών, σχολιάζει πως η συγκεκριμένη τροπολογία αγνοεί την τρέχουσα πραγματικότητα, καθώς ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών χωρίς τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κλάσης ή και μεταφοράς ασφαλιστικού χρόνου είναι γράμμα κενού περιεχομένου.

Παρών από ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία

Παρών ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ υπογραμμίζει ότι η τροπολογία περιλαμβάνει και την παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Σε παρέμβασή του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θοδωρής Δρίτσας κατήγγειλε την «μεθόδευση», όπως την χαρακτήρισε, επισημαίνοντας πως αν η εισφορά αλληλεγγύης ήταν σε ξεχωριστή τροπολογία και ο ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί βουλευτές δεν θα την ψήφισαν

Αναφερόμενος στην ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ο Θ. Δρίτσας υπογράμμισε ότι είναι «ανεπαρκής» και την συνέκρινε με την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ληξιπρόθεσμα.

«Είναι η μέρα με τη νύχτα» οι δύο ρυθμίσεις, είπε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές που σήμερα θριαμβολογούν σε λίγο καιρό θα γίνουν δέκτες παραπόνων από πολίτες που δεν θα μπορέσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με τον Θ. Δρίτσα από την ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, ούτε ανώτατο όριο δόσης, με αποτέλεσμα να εξουθενώνεται το μηνιαίο εισόδημα του οφειλέτη.

Ακόμη είπε ότι η κυβερνητική τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές κάνει δυσκολότερη την προσφυγή των πολιτών στη Δικαιοσύνη και την συνέκρινε με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επιτροπές επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Απαντώντας ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης εκτίμησε ότι η σύσταση επιτροπών είναι γραφειοκρατική και χρονοβόρα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η ρύθμιση που εισηγείται η κυβέρνηση είναι «η καλύτερη που έχει γίνει ποτέ από την ίδρυση του ελληνικού κράτους» και εκτίμησε ότι η σημερινή ημέρα είναι αυτή που θα αλλάξει το πολιτικό κλίμα.

Υποστήριξε ακόμη ότι η εισφορά αλληλεγγύης είναι «αριστερός φόρος» και την υπεραμύνθηκε με το επιχείρημα ότι η αλληλεγγύη δεν έχει ημερομηνία λήξεως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ντεμέκ έξοδος από την κρίση – Ο Σαμαράς αλλάζει όνομα στο μνημόνιο

Ανάρρωσε και δεν φέρει πλέον τον Έμπολα η Αμερικανίδα νοσοκόμα