Με άκρως σημαντικά θέματα ασχολείται για ακόμη μια φορά ο κόσμος και τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Θεσσαλονίκης. Την ώρα που το αεροδρόμιο της πόλης πάει για πούλημα μαζί με άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια οι «δικοί μας» στην Σαλονίκη έχουν άλλο γκαιλέ.
Εγκρίθηκε η πρόταση του νέου προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λ. Κυρίζογλου, να διεξαχθεί η επόμενη συνεδρίαση του οργάνου στην…. Αμφίπολη. Το ρηξικέλευθο σκεπτικό του νέου προέδρου έγκειται στο γεγονός ότι στην Αμφίπολη υπάρχουν σημαντικές ανακαλύψεις που ανακύπτουν κάθε μέρα στον Λόφο Καστά.
Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, θέτει για ακόμη μια φορά την δική του ατζέντα προτείνοντας ο αγώνας Σερβίας- Αλβανίας για τα προκριματικά του Euro, ο οποίος διεκόπη λόγω επεισοδίων την προηγούμενη εβδομάδα.
Παράλληλα στην πρώτη συνεδρίαση της ΠΕΔΚ-Μ προέκυψε κοινό προεδρείο ανάμεσα στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι την θέση του προέδρου επικύρωσε ο Λ. Κυρίζογλου, ενώ την θέση αντιπροέδρου ανέλαβε ο ο προκάτοχός του και δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.
Ο κ. Κυρίζογλου σημείωσε ότι υπήρξε διαβούλευση και συνεννόηση ανάμεσα στις παρατάξεις, ώστε η νέα διοίκηση να έχει διαπαραταξιακό χαρακτήρα, έκανε θετική αναφορά στην απελθούσα διοίκηση και κάλεσε σε «συνοχή, συνεννόηση και ενότητα για να υπάρξουν αποτελέσματα».
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, συνεχάρη τον Λ. Κυρίζογλου για τη νίκη του στις εκλογές και δήλωσε ότι η παράταξη της οποίας τέθηκε επικεφαλής είναι ένας συνδυασμός πολιτικών δυνάμεων για να αποτρέψει την κυριαρχία Κυρίζογλου, κάτι που φυσικά δεν κατάφερε.
Η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει μέρος στο προεδρείο της Ένωσης, αλλά συμμετέχει στην εκτελεστική επιτροπή ο δημοτικός σύμβουλος Θέρμης, Σ. Φάμελλος.
