Διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει, σύμφωνα με την ιταλική “La Repubblica” για τον περιορισμό και την τροποποίηση των ετήσιων στόχων και παραμέτρων του Δημοσιονομικού Συμφώνου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Ε.Ε. συζητά με τις κυβερνήσεις των χωρών μελών σχετικά με την δυνατότητα περιορισμού της ετήσιας μείωσης του δημοσίου ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, από το 0,5% το οποίο προβλέπεται έως τώρα, στο 0,25%. Στις 30 Αυγούστου το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην Σύνοδο των αρχηγών κρατών.
Αν καταλήξει η διαπραγμάτευση, σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ιταλία μπορεί να αναθεωρήσει τον στόχο μείωσης του ελλείμματός της σε σχέση με το ΑΕΠ, για το 2015, από το 1,8% στο 2,2%, ενώ αλλαγές αναμένεται να γίνουν και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές δυσκολίες.
