in ,

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι διοικητικοί της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι διοικητικοί της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έως και την Παρασκευή 11/7 οι εργαζόμενοι της Ιατρικής Σχολής στο μέτρο της διαθεσιμότητας και τις απολύσεις, αναφέροντας πως μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων και την ψήφιση του ΦΕΚ 1570/2014, που αφορά στην κινητικότητα, αποκαλύφθηκε η αναξιοπιστία και ο κυβερνητικός εμπαιγμός προς τους εργαζομένους των Πανεπιστημίων.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ανατροπή των όσων είχαν συμφωνηθεί τους τελευταίους μήνες με το υπουργείο Υγείας και κατάρριψη της διαβεβαίωσης πως κανείς υπάλληλος δε θα απολυθεί.

Στη συνέχεια, παραθέτουν στοιχεία των διαθεσιμοτήτων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με τα οποία έχουν τεθεί υπό καθεστώς διαθεσιμότητας 394 υπάλληλοι ενώ προκηρύχθηκαν μόνο 142 θέσεις. Το Ίδρυμα θα απολέσει 252 θέσεις και αντίστοιχος αριθμός διοικητικών υπαλλήλων θα απολυθούν.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως στη Γραμματεία της Ιατρικής Σχολής, μετά το μέτρο της διαθεσιμότητας, από τους 20 υπαλλήλους που απασχολούνταν παραμένουν 7 άτομα και ο Προϊστάμενος της Γραμματείας.

Σε τμήματα της Γραμματείας, τα στοιχεία έχουν ως ακολούθως:

– Τμήμα Μηχανογράφησης: Κανένας υπάλληλος

– Τμήμα Προπτυχιακών Φοιτητών: Κανένας υπάλληλος

– Γραφείο Μελών ΔΕΠ: Κανένας υπάλληλος

– Γραμματεία Προέδρου: Κανένας υπάλληλος

– Τμήμα Διδακτορικών Διατριβών: 1 υπάλληλος (Με τους πίνακες διαθεσιμοτήτων έως 30.6.2014)

– Με την 4η αλλαγή των πινάκων διαθεσιμοτήτων που δημοσιοποιήθηκαν στις 30.6.2014 → Τμήμα Πρωτοκόλλου: Κανένας υπάλληλος

«Η έκφραση ακραίου αυταρχισμού που το δημόσιο Πανεπιστήμιο βιώνει το τελευταίο διάστημα μας οδηγεί στην κλιμάκωση του αγώνα μας μέχρι την άρση της διαθεσιμότητας και την επαναπρόσληψη όλου του προσωπικού», αναφέρουν οι εργαζόμενοι της ιατρικής Σχολής, τονίζοντας πως αγωνίζονται «για την ανατροπή της πολιτικής απαξίωσης του δημόσιου και δωρεάν Πανεπιστημίου, της εργασίας και της ζωής των εργαζομένων».

Τέλος, καλούν το σύνολο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας «να ταχθεί σθεναρά, ενάντια στην πρωτοφανή επίθεση που δέχεται στις μέρες μας το δημόσιο Πανεπιστήμιο και όλοι μαζί φοιτητές, προσωπικό και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι να ανατρέψουμε όσους με βάρβαρο και βάναυσο τρόπο επιχειρούν να εξευτελίσουν τη ζωή μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Να μη συνυπολογιστεί η φετινή βαθμολογία για την Α’ Λυκείου ζητούν με τροπολογία βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Απεμπλοκή απο την συγκυβέρνηση ζητούν έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ