Τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες και τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς φέρνει κοντά ο Πάπας Φραγκίσκος στην Αγία Έδρα για μία προσευχή υπέρ της ειρήνης στην πολύπαθη Μέση Ανατολή.
Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου η τελετή στους Κήπους του Βατικανού, η οποία περιλαμβάνει πρώτα μία εβραϊκή, αμέσως μετά μία χριστιανική και τέλος μία μουσουλμανική προσευχή.
Ο Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποδέχονται τους Σιμόν Πέρες και Μαχμούντ Αμπάς στην είσοδο του οίκου «Σάντα Μάρτα», όπου διαμένει μόνιμα ο ποντίφικας και φιλοξενείται ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Έπειτα από μια σύντομη συνομιλία, οι πρόεδροι Πέρες και Αμπάς και οι δυο θρησκευτικοί ηγέτες μεταβαίνουν στο χώρο της προσευχής. Πρόκειται για μια έκταση με γρασίδι σε σχήμα τριγώνου, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κτήριο των μουσείων του Βατικανού.
Οι γλώσσες που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στην προσευχή είναι τα εβραϊκά, τα αραβικά και τα αγγλικά. Οι συμμετέχοντες θα ευχαριστήσουν τον Κύριο για την πλάση, θα προβάλουν αίτημα συγχώρεσης και, τέλος, θα προσευχηθούν υπέρ της ειρήνης.
Πηγές της Αγίας Έδρας διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται για συλλείτουργο ή κοινή θρησκευτική τελετή
Κατά την ολοκλήρωση της τελετής αναμένεται να πάρουν σύντομα το λόγο ο Πάπας Φραγκίσκος και οι πρόεδροι Σιμόν Πέρες και Μαχμούντ Αμπάς.
Στην συνέχεια αναμένεται να φυτευτεί ένα δέντρο ελιάς, ως σύμβολο ειρήνης, ενώ, πριν την αναχώρηση των δυο πολιτικών ηγετών από το Βατικανό έχει προγραμματισθεί μια εκτενέστερη συνομιλία τους, κεκλεισμένων των θυρών, με τον ποντίφικα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πάπας Φραγκίσκος γευμάτισε μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον οίκο «Σάντα Μάρτα», κάτι που δεν προβλεπόταν στο αρχικό πρόγραμμα της ημέρας.
