in

Στάση εργασίας στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ

Στάση εργασίας στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ

Στάση εργασίας από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 13:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας, έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Η Ομοσπονδία ζητά την επανένταξη 558 εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, που έχουν τεθεί εδώ και οκτώ μήνες σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

«Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται ο οκτάμηνος εμπαιγμός και η παραπλάνηση των συναδέλφων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Καμιά υπόσχεση και κανένα χρονοδιάγραμμα για την ένταξή τους στη διαδικασία της κινητικότητας δεν έχει υλοποιηθεί, φέρνοντάς τους πλέον άμεσα αντιμέτωπους με το φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Η κινητοποίηση αφορά και το νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο, το οποίο, σύμφωνα με τις Ομοσπονδίες, δημιουργεί ακόμη μια τεράστια δεξαμενή υποψήφιων «διαθέσιμων» και απολυμένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Φονική έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Τουρκία

Το Κόκκινο συμμετέχει στον Ραδιομαραθώνιο της ΕΡΤ