Α. Τσίπρας: Νίκη του λαού η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Α. Τσίπρας: Νίκη του λαού η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

“Η ανατροπή που ονειρευτήκαμε, για την οποία παλέψαμε και η οποία θα ξεκολλήσει τη χώρα από το μνημονιακό βάλτο είναι επί θύραις” Με αυτήν την φράση ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας αναφερόμενος στις διπλές εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται και για τις οποίες εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η δημοκρατία οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα είναι οι νικητές. Πρόσθεσε μάλιστα ότι για την πλειοψηφία του λαού ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη διέξοδος από το σημερινό τραγικό αδιέξοδο. Αντίθετα όπως είπε για τις δυνάμεις του μνημονίου, της συντήρησης, της διαπλοκής και της οικονομικής ολιγαρχίας τα πράγματα είναι αλλιώς: «Γι’ αυτούς ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα, το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Α. Τσίπρας χαρακτήρισε δημοψήφισμα τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις των ευρωβουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών δηλώνοντας ότι η νίκη σε αυτές “θα είναι ιστορική θα είναι καταλυτική, νίκη του λαού, νίκη της αριστεράς, νίκη της δημοκρατίας”. 

Ο Α. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς τον επικίνδυνο εκπρόσωπο του παλιού και του φθαρμένου.«Και ο κίνδυνος που εκπροσωπούν ο κύριος Σαμαράς και οι εταίροι του είναι ακόμα μεγαλύτερος, γιατί είναι κακομαθημένοι. Πιστεύουν και το δείχνουν με κάθε τρόπο ότι η εξουσία τους ανήκει ελέω Θεού -εξ ου και ανακάτεψαν τελευταία και τον Ύψιστο στην πολιτική διαπάλη. Πιστεύουν και το δείχνουν με κάθε  τρόπο ότι η εξουσία ανήκει στην ιδιότυπη αριστοκρατία τους.Αλλά οι βαρονίες, η αριστοκρατία, οι γαλαζοαίματοι της εξουσίας, οι μόνιμοι επιβήτορες του κράτους, οι αντιπρόσωποι του παλιού και οι εκπρόσωποι της φθοράς, τελειώνουν.Και θα ήθελα εδώ, στην αρχή της εισήγησής μου, να τονίσω τον ειδικό ρόλο της νεολαίας, των νέων ανθρώπων, στους αγώνες κατά του παλιού, του φθαρμένου, του σάπιου, του άδικου, που βρίσκονται μπροστά μας» σημείωσε και πρόσθεσε ότι μία ιδιότυπη νεοκτονία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Ελλάδα.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον ίδιο θέλει να τα αλλάξει όλα για όλους και για τους νέους και για τους μεγαλύτερους. «Πιστεύουμε βαθιά ότι μόνο με τους νέους μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα» για όλους .

Πρωθυπουργός σε πανικό ο Σαμαράς

Ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός φοβάται την εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ καθώς συνειδητοποιεί ότι «αφού οδήγησαν τον λαό μας σε ανθρωπιστική τραγωδία, που το τέλος της δεν φαίνεται στο βάθος του ορίζοντα της πολιτικής τους…Τώρα είναι αδύνατο να χωνέψουν ότι έρχεται η ώρα του λογαριασμού.»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «δημόσια επίδειξη πανικού» την προχθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο. της Ν.Δ., η οποία όπως είπε, «αποσυντίθεται κάτω από το βάρος της μνημονιακής πολιτικής».

«Εξηγούσε επί 20 λεπτά γιατί δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος αλήθεια του το ζήτησε; Ποιος τον πιέζει; Ποιοι ονειρεύονται τέτοιου είδους ανώμαλα συμπλέγματα;» διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως όσο ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016, τόσο κάνει ορατή την αγωνία του ότι οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι μια ολοκληρωτική καταστροφή για τη συγκυβέρνηση.

Σχετικά με την ρητορεία περί πρωτογενούς πλεονάσματος δήλωσε ότι πρόκειται για «ξέφρενη προπαγάνδα ψεύδους» αναφερόμενος και στο γεγονός ότι ακόμη και η Deutsche Welle χαρακτήρισε εικονικό το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα που επικαλείται ο πρωθυπουργός.

“Θα μπορούσαμε, σε άλλες περιστάσεις, να μιλάμε για πολιτική κωμωδία, αν ο λαός μας δεν ζούσε μια κοινωνική τραγωδία.Πιστεύουν άραγε ότι μπορεί η προπαγάνδα τους να ταΐσει τους πεινασμένους; Να ζεστάνει όσους κρυώνουν;»διερωτήθηκε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ακόμηγια επικίνδυνο παιχνίδι της κυβέρνσηης με το Σύνταγμα δηλώνοντας  ότι«Βλέπουμε να κάνουν βόλτες με τις ημερομηνίες των εκλογών, ανάλογα με τα κομματικά τους μικροσυμφέροντα. Να ετοιμάζουν όπως έγινε χθες γνωστό, ακόμα και τροπολογία που θα απαγορεύει στους ετεροδημότες να ψηφίζουν στις ευρωεκλογές στον τόπο της κατοικίας τους, όπως ίσχυε μέχρι τώρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «τόσο φοβάται η κυβέρνηση τις εκλογές που σε λίγο μπορεί να σκαρφιστεί και κανένα νόμο που θα τις καταργήσει».

Η διαπλοκή γιγαντώθηκε

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα παιχνίδια διαπλοκής που επιδίδεται η κυβέρνηση και συγκεκριμένα στις ιδιωτικοποιήσεις μέσω των οποίων στην πολιτική εξουσία έχουν εισχωρήσει τώρα τα τραπεζικά συμφέροντα και ταμεγάλα ΜΜΕ.

“Ας μη προσδοκούνε λοιπόν ορισμένοι, ότι ο λαός μας θα ξεχάσει.Δεν πρόκειται να ξεχάσει.Γιατί ξέρει πια ότι ένα φθαρμένο και γερασμένο πολιτικό σύστημα, σε αγαστή συνεργασία με μια κρατικοδίαιτη και διεφθαρμένη οικονομική ελίτ, οδήγησαν την Ελλάδα και τους ανθρώπους της στη σημερινή τραγωδία” τόνισε και πρόσθεσε ότι ο λαός δεν θα ξεχάσει τα εξοπλιστικά, τα ναυπηγεία, τα υποβρύχια, τις μίζες ή «πρόσωπα όπως ο Λιάπης και ο Τομπούλογλου».

Υπενθυμίζοντας το ζήτημα των εξεταστικών επιτροπών διαβεβαίωσε ότι «εμείς δεν ζητάμε, ούτε υποσχόμαστε εκδίκηση σε καμία περίπτωση», αλλά «ζητάμε μαζί με όλους τους Ελληνες δικαιοσύνη και δεσμευόμαστε για δικαιοσύνη».

 

Αυτοί με την Μέρκελ εμείς με τους ευρωπαϊους αλληλέγγυους

Αναφορικά με την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι “ενώ στην Ευρώπη τόσο η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, συναντούν σημαντική απήχηση και ενισχύουν το κίνημα κατά του αυταρχισμού και της λιτότητας, το ακροδεξιό επιτελείο του κυρίου Σαμαρά δεν φείδεται λάσπης και συκοφαντίας για να μειώσει τη σημασία της και να την εμφανίσει περίπου ως αντεθνική πράξη”.

“Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν:Αυτοί είναι με την κυρία Μέρκελ και την πολιτική της, που δοκιμάζουν στην πλάτη τους εκατομμύρια Έλληνες.

Εμείς είμαστε, στη Γερμανία, με το Die Linke που προχθές με ερώτησή του στη γερμανική Βουλή ζήτησε να δοθούν στην Ελλάδα οι πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η τραγική μονταζιέρα του; Μήπως θα καταγγείλουν τους Γερμανούς αριστερούς που αξιώνουν την καταβολή του κατοχικού δανείου από την κυβέρνησή τους;” σημείωσε.

“Αυτοί είναι αγκαζέ με όσους τιμωρούν την Ελλάδα, εμείς είμαστε αγκαλιά με όσους στέκονται αλληλέγγυοι στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό.Και κάτι ακόμα για το τουρκοκυπριακό κόμμα της αριστεράς, στο οποίο αναφέρεται κάθε τρεις και λίγο ο κος Σαμαράς.Εμείς είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στο ίδιο ευρωπαϊκό κόμμα με αγωνιστές που έχουν δώσει τη ζωή τους για την επανένωση της Κύπρου.Που διώκονται από το τουρκικό καθεστώς και φυλακίζονται” κατέληξε.

Έτσι χαρακτήρισε την μάχη των ευρωεκλογών στημαντική γιατί επί της ουσίας συνιστά δημοψήφισμα για την Ελλάδα που εξαθλιώνεται από τα Μνημόνια. “Ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία με την ψήφο του, να στείλει ένα συντριπτικό μήνυμα, αντίστασης και αλλαγής” δήλωσε ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι η καμπάνια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ένα εγχείρημα εξαιρετικά σημαντικό “γιατί συσπειρώνει την ευρωπαϊκή αριστερά και αφυπνίζει κοινωνικές δυνάμεις, ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική που επιβάλλεται σήμερα στην Ευρώπη.”

Συμμετοχή των νέων στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Αναφορικά με τις  επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε για τη συμμετοχή περισσότερων νέων στα ψηφοδέλτια του κόμματος, τα οποία όπως είπε, θα είναι «ψηφοδέλτια φρέσκου αέρα στη βαριά ομίχλη της πολιτικής μας ζωής».

Χαρακτήρισε ακόμη τις εκλογές αυτές “Μια μάχη της αλλαγής με τη στασιμότητα, του νέου με το παλιό και φθαρμένο, της δημοκρατίας με τον αυταρχισμό, της ανατροπής με την υποτέλεια, του πολίτη με τον υπήκοο. Μια μάχη στην οποία χωρούν και πρέπει να χωρούν όλοι οι τίμιοι άνθρωποι και δημοκράτες, χωρίς στείρους διαχωρισμούς, με γνώμονα το καλό του κάθε δήμου και τη συσπείρωση στη μάχη κατά της πολιτικής των μνημονίων.  

Αναφερόμενος τέλος στους συνδυασμούς τους οποίους θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι”Οι συνδυασμοί που συγκροτούνται με ενεργό συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέφτουν φυσικά από τον ουρανό.Είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα, είναι σε στενή επαφή με τον κόσμο, και τα ριζοσπαστικά τους προγράμματα έχουν προκύψει από την επαφή και την αντιπαράθεση με τα πραγματικά προβλήματα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Θεσσαλονίκη, ΣΥΡΙΖΑ – Ιανουάριος 2014. Του Χρήστου Λάσκου

Τη Τρίτη η κινητοποίηση για το σχολείο αλληλεγγύης “Οδυσσέας”