Την έναρξη δημόσιου δειθνούς διαγωνισμού για την πώληση ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό ενέκρινε κατά τη συνεδριάσή του (12/12) το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.
Συγκεκριμένα πρόκειται για:
– Ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 1.600 τ.μ σε πέντε ορόφους στην περιοχή Villa Borghese της Ρώμης, το οποίο λειτουργούσε ως ξενοδοχείο μέχρι το 2007 και έκτοτε παραμένει κενό
– Ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 3.350 τ.μ. σε 3 ορόφους, στο Ντίσσελντορφ της Γερμανίας, το οποίο είχε αγοραστεί από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων το 2007 και παρέμενε μέχρι σήμερα αναξιοποίητο.
– Στον ίδιο διαγωνισμό περιλαμβάνονται δύο ακόμη ακίνητα του Δημοσίου στη Λιουμπλιάνα και το Βελιγράδι, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί και σε προηγούμενους σχετικούς διαγωνισμούς χωρίς αποτέλεσμα.
