Φοιτητές έστησαν σκηνές έξω από το ΠΑ.ΜΑΚ.

Φοιτητές έστησαν σκηνές έξω από το ΠΑ.ΜΑΚ.

Σκηνές στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έστησαν φοιτητές, αντιδρώντας στην κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου στην Καλαμάρια.

Έντεκα φοιτητές που διέμεναν στις εστίες, μένουν ουσιαστικά στο δρόμο καθώς οι πρυτανικές αρχές τους ειδοποίησαν πως πρέπει να αποχωρήσουν.

Oι φοιτητές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν 20 κενές θέσεις και μπορούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Οι φοιτητές πληρούν τα οικονομικά κριτήρια, που χρειάζονται για τη διαμονή στη λέσχη, ωστόσο από το πανεπιστήμιο τους ειδοποίησαν πως πρέπει να αποχωρήσουν καθώς δεν πληρούν τα κριτήρια που προβλέπεται από πέρυσι με το νέο καταστατικό.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννης Χατζηδημητρίου ανέφερε πως οι φοιτητές που διαμαρτύρονται “δεν πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια που τίθενται, αφού δεν μπόρεσαν να περάσουν τα μισά από τα μαθήματα σε τρεις εξεταστικές περιόδους”.

Σχετικά με άτομα που έχουν δηλώσει ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας, ο πρύτανης τόνισε πως “οι περιπτώσεις θα εξεταστούν ξεχωριστά και ληφθούν υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια ώστε να παρακαμφθεί ο νόμος και να παραμείνουν οι φοιτητές στην εστία τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του νέου έτους”.

Πληροφορίες- φωτογραφία: thestival.gr
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πριν τη 17η Νοέμβρη. Του Κωνσταντίνου Γιαννέλου

Με μεγάλη συμμετοχή η πορεία εργαζομένων προς τη Βουλή