Σουλτς: Η τρόικα να λογοδοτήσει, οι επιχειρήσεις να αναπνεύσουν

Σουλτς: Η τρόικα να λογοδοτήσει, οι επιχειρήσεις να αναπνεύσουν

Τη μεγάλη σημασία της λογοδοσίας της τρόικας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξήρε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρός του Μάρτιν Σουλτς κατά τη συνάντησή του με τον Ευ. Βενιζέλο, λέγοντας ότι “ δεν είναι δυνατόν η τρόικα να εμφανίζεται σε πάρα πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μία ανώνυμη δύναμη, με την οποία κανείς δεν ταυτίζεται – επεμβαίνει όμως στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων – και να μην είναι υπόλογη”.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πιστωτικής ασφυξίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι “το πρώτο και το πιο σημαντικό πρόγραμμα, αν θέλετε, που καλούμαστε να εφαρμόσουμε στην Ελλάδα και όχι μόνο” σημείωσε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε επίσης την ταχύτατη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα με την άμεση εκταμίευση των κονδυλίων που έχουν προβλεφθεί από την ΕΕ για τη χρηματοδότηση των διαρθρωτικών ταμείων και του περιφερειακού ταμείου. Επιπλέον δήλωσε πως θεωρεί ότι “ οι γονείς είναι πρόθυμοι να αναλάβουν θυσίες, εφόσον διαπιστώνουν ότι αυτό θα είναι προς όφελος των παιδιών τους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αιχμές FT για τη διαχείριση της κρίσης του ευρώ

Ιταλία: Χειρότερη από τις προβλέψει η ύφεση