in

Εκδήλωση για το Πανεπιστήμιο στην Αντίπερα Όχθη

Εκδήλωση για το Πανεπιστήμιο στην Αντίπερα Όχθη

Την Παρασκευή 1 Νοέμβρη, στις 19:30, στο πολιτικό-πολιτιστικό στέκι “Αντίπερα Όχθη” θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Κλειστό στην Τρόικα, Ανοιχτό στην Κοινωνία.

Ομιλητές θα είναι: η Ρία Καλφακάκου(Πανεπιστημιακός), ο Γιώργος Τοζίδης(Οικονομολόγος) και ο Βασίλης Γεροδήμος(Φοιτητής).

Η εκδήλωση γίνετε σε μια περίοδο που εντείνεται απ’ την μνημονιακή συμμορία η επίθεση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, συναντώντας όμως την αντίσταση μεγάλου μέρους της πανεπιστημιακής κοινότητας(απεργία Διοικητικών κ.α.). Αντιλαμβανόμενοι τον αγώνα ενάντια στην διάλυση του πανεπιστημίου, όχι απλά σαν έναν αγώνα αμυντικό, όχι απλά σαν έναν αγώνα υπεράσπισης του Πανεπιστημίου της Μεταπολίτευσης, θέλουμε να θέσουμε στην συζήτηση τις σκέψεις μας για την ανασυγκρότηση του ίδιου του πανεπιστημίου. Για ένα πανεπιστήμιο που θα στέκεται στο πλάι τις Κοινωνίας(βλ. στήριξη στα Κοινωνικά Ιατρεία, στο κίνημα παράκαμψης μεσαζόντων), θα παίρνει θέση στα μεγάλα προβλήματα(βλ. Σκουριές, Νερό, Αντισυνταγματικές εκτροπές). Για ένα πανεπιστήμιο που από τώρα θα δουλέψει(Φοιτητές, νέοι επιστήμονες, Καθηγητές από κοινού) για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση που η χώρα έχει ανάγκη. Για ένα πανεπιστήμιο που δεν θα προετοιμάζει απλά τους μελλοντικούς νέους άνεργους που μεταναστεύουν στο εξωτερικό, αλλά που θα μορφώνει μια νέα γενιά που θα είναι χρήσιμη για τον τόπο της.

Ένα τέτοιο πανεπιστήμιο είμαστε βέβαιοι ότι θα το υπερασπιστεί η κοινωνία. Το πανεπιστήμιο ανήκει σε εμάς, σε όσους το υπερασπιζόμαστε, όχι στους διαπλεκόμενους καθηγητάδες με τους παχυλούς μισθούς, όχι στους αργόμισθους διορισμένους συμβούλους, όχι σε όσους το θέλουν ξεκομμένο απ’ τις ανάγκες τις κοινωνίας και εγκλωβισμένο σε ακαδημαϊκές ψευδαισθήσεις ή επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παράταση εγγραφών των πρωτοετών στο ΑΠΘ

Δεν χάνει τα πρωτεία της ανεργίας η Ελλάδα