in

Απεργούν την Τρίτη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Απεργούν την Τρίτη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΙΕΛΕ έχει προκηρύξει για την Τρίτη 15/10, 24ωρη πανελλαδική απεργία και πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με εκπροσώπους κομμάτων και τον  Πρόεδρο της Βουλής. Η ΟΙΕΛΕ θα καταθέσει ωήφισμα διαμαρτυρίας.

Κύριο αίτημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι η άμεση απόσυρση της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου που, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, “ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις τους και μεταφέρει την εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων στο Υπουργείο Εργασίας θέτοντας τις βάσεις για τη μετατροπή του ιδιωτικού σχολείου σε μπακάλικο”. Την εφαρμογή της εγκυκλίου έχει ήδη αναστείλει προσωρινά με απόφασή του το ΣτΕ)».

Η ΟΙΕΛΕ έχει υποβάλει αίτηση ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία συζητείται στις 17/10.

Μεταξύ των αιτημάτων της απεργίας είναι και η διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ στα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στα κέντρα ξένων γλωσσών με αξιοπρεπείς όρους αμοιβής και εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η τηλεπώληση της δημόσιας υγείας. Του Γιάννη Νικολόπουλου

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ στις Δυτικές Συνοικίες για τον Φασισμό