Κίνα: Τρεις αυτοκτονίες εργαζομένων στην Foxconn

 

Τρεις εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της εταιρείας Foxconn στην Κίνα έβαλαν τέλος στη ζωή τους πηδώντας στο κενό . Ο πρώτος, ένας άνδρας 24 ετών, πήδηξε από το παράθυρο του κοιτώνα του στις 24 Απριλίου, ενώ τρεις ημέρες αργότερα μια 23χρονη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της αφού πήδηξε από τον 6ο 

«Οι αιτίες αυτών των αυτοκτονιών δεν είναι σαφείς», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το Κινεζικό Παρατηρητήριο Εργασίας, μια οργάνωση η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Όπως εκτιμά η ΜΚΟ, οι αυτοκτονίες ενδέχεται να συνδέονται με μια πολιτική, «βάσει της οποίας οι εργάτες απειλούνται με απόλυση αν μιλούν για το χώρο εργασίας τους».

Τουλάχιστον 13 αυτοκτονίες έγιναν το 2010 στην Foxconn η οποία έχει μπει στο στόχαστρο των οργανώσεων υπεράσπιστης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  οι οποίες επισημαίνουν ότι οι αυτοκτονίες οφείλονταν  στις σκληρές συνθήκες δουλειάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δύο συλλήψεις και 18 προσαγωγές στην Πάτρα

ΗΠΑ:Εξήντα τραυματίες από σύγκρουση αμαξοστοιχιών στο Κονέκτικατ