Ο Μαδούρο νέος πρόεδρος της Βενεζουέλας

Ο Νικόλας Μαδούρο είναι ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβες στην προεδρία της Βενεζουέλας.

Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος έλαβε συνολικά 7.505.338 ψήφους, έναντι 7.270.403 που έλαβε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, μια διαφορά μόλις 234.935 ψήφων. Το συνολικό ποσοστό συμμετοχής ήταν 78,71%  του εκλογικού σώματος.
 
Ο Ν. Μαδούρο εκλέχθηκε με το 50,76% των ψήφων ενώ ο αντίπαλός του Ενρίκε Καπρίλες έλαβε το 49,07% των ψήφων και ζήτησε δεύτερη καταμέτρηση υποστηρίζοντας πως δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα. Νωρίτερα μάλιστα είχε καταγγείλει μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία. “Έχουμε προειδοποιήσει τη χώρα και τον κόσμο ότι υπάρχει η πρόθεση να αλλάξει τη θέληση [των ανθρώπων],” έγραψε.
 
Από την πλευρά του ο Μαντούρο μιλώντας σε υποστηρικτές του κόμματος, που είχαν συγκεντρωθεί στο προεδρικό μέγαρο για να γιορτάσουν τα αποτελέσματα, δήλωσε “Θέλουμε ειρήνη, δεν θέλουμε βία” και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία. Όσον αφορά το αίτημα της αντιπολίτευσης ζήτησε και επίσημα από την εκλόγική αρχή της χώρας να προχωρήσει σε νέα καταμέτρηση.
 
Συγχαρητήρια από Αργεντινή και Ισημερινό
 
“Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο Νίκολας Μαδούρο. Αιώνια μνήμη και ευγνωμοσύνη στον φίλο και σύντροφο Ούγκο Τσάβες” αναφέρει με μήνυμα της στο twitter η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ.
 
“Πάνω από την Αμαζονία, συγχαρητήρια στον Νίκολας Μαδούρο, στο λαό της Βενεζουέλας και στην μπολιβαριανή επανάσταση. Ζήτω η μεγάλη πατρίδα!” έγραψε ο πρόεδρος του Ισημερινού  Ραφαέλ Κορέα.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έκλεισε η συμφωνία-“Παραθυράκι” για νέες μειώσεις μισθών;

Αναβλήθηκε η συζήτηση στη Βουλη για τις γερμανικές αποζημιώσεις