Συναντήσεις Σαμαρά και οικονομικού επιτελείου

Ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις ώρες η συνάντηση του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εν όψει των συνομιλιών του Α. Σαμαρά με τους εκπροσώπους των δανειστών την Κυριακή στις 11 πμ στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε εξέλιξη νέα συνάντηση της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο στο υπουργείο Οικονομικών. Κλιμάκιο της τρόικας συζήτησε, νωρίτερα, με την διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και τη συμφωνία συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση εκτιμούν πως ενδέχεται να βρεθεί λύση προκειμένου να καταλήξουν οι δυο πλευρές σε συμφωνία, τόσο όσον αφορά το θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank όσο και στο ζήτημα της επιβολής του ενιαίου φόρου στα ακίνητα. Απόσταση φαίνεται πως χωρίζει τις δύο πλευρές στο θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, καθώς η τρόικα απορρίπτει το σχέδιο του αρμόδιου υπουργού Α. Μανιτάκη.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με την τρόικα και ότι η κυβέρνηση εργάζεται για τη λύση του αδιεξόδου. Η καθυστέρηση της δόσης, ανέφερε, οφείλεται στις ανοικτές εκκρεμότητες για τις οποίες διεξάγεται συζήτηση, ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχει τίποτα νεότερο για τις τράπεζες.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, οι εκπρόσωποι της τρόικας θέλουν να πειστούν για τις συνέργειες από το deal Εθνικής-Eurobank, καθώς και ότι δεν πρόκειται να βάλουν άλλα λεφτά για ανακεφαλαιοποίηση. Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν μπορούν μεν να θέσουν βέτο, αλλά εκείνοι βάζουν τα λεφτά, δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση.

Αναφορικά με το χαράτσι δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας εξετάζουν εάν το κενό θα καλυφθεί από τις τρεις προτάσεις που έχουν κατατεθεί. “Δεν έχουν απαντήσει, δεν είπαν όχι” πρόσθεσε. Τόνισε ότι θέμα υπάρχει στο Δημόσιο, καθώς δεν τους ικανοποιούν οι αριθμοί αποχωρήσεων που τους έχει αποστείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τέλος, αναφέρθηκε ότι στις διαπραγματεύσεις δεν θα λάβει μέρος ο κ. Μανιτάκης, καθώς ο μόνος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση είναι ο υπουργός Οικονομικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Φιντέλ Κάστρο: «Να αποφευχθεί ο πυρηνικός πόλεμος»

Χωρίς απόφαση αλλά με ένταση η ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα μεταλλεία χρυσού