Συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιήθηκε στις 11:00 στο πρωθυπουργικό γραφείο στα ανάκτορα του Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ελήφθησαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας στους γύρω δρόμου.
Μετά τη συνάντηση ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως “σήμερα είναι μια καλή μέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις” και σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν τέθηκε το θέμα της ΑΟΖ ή της Χάλκης, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι οι θέσεις της Ελλάδας για τα δύο αυτά ζητήματα είναι γνωστές και πως δεν είναι αυτή η στιγμή για αναλυτική συζήτηση.
Από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια οι διμερείς σχέσεις βελτιώνονται συνεχώς, πράγμα που αποδεικνύεται και από την υπογραφή των 25 συμφωνιών ενώ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις Αγκυρας-Βρυξελλών, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Αθήνα υποστηρίζει σθεναρά την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του.