Η Πρωτοβουλία Χριστιανών για την δολοφονία του μετανάστη στα Πετράλωνα

Την πολιτική αλλά και ηθική ευθύνη αποδίδει στην Χρυσή Αυγή η” Πρωτοβουλία Χριστιανών κατά του Εθνοφυλετισμού, Νεοφασισμού, Νεοναζισμού” τονίζοντας πως “Ακόμα και αν δεν αποδειχτεί με τρόπο αδιαμφισβήτητο η άμεση σχέση της οργάνωσης με την πρόσφατη, άνανδρη εν ψυχρώ δολοφονία (με στιλέτο πισώπλατα)” του εικοσιεπτάχρονου πακιστανού μετανάστη “η πολιτική αλλά και η ηθική ευθύνη για αυτή και άλλες ομοειδείς πράξεις είναι δεδομένη”

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της  “Η Πρωτοβουλία Χριστιανών κατά του Εθνοφυλετισμού, Νεοφασισμού, Νεοναζισμού αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και ειδικότερα των χριστιανών, προκειμένου να καταδικάσουμε έργω και λόγω κάθε ρατσιστική, φασιστική και ναζιστική ιδεολογία, νοοτροπία και συμπεριφορά, που καθίσταται διπλά επικίνδυνη όταν ενδύεται τον μανδύα της υπεράσπισης των «χριστιανικών αξιών», όπως πράττει πρόσφατα η Χρυσή Αυγή.”

“Φοβόμαστε πως αυτές οι πρακτικές δεν είναι συγκυριακές ούτε πρόσκαιρες, αλλά έχουν έρθει για να μείνουν με κίνδυνο να παγιωθούν.” σημειώνει και προσθέτει “Το ειδεχθές ρατσιστικό έγκλημα κάνει επείγουσα την ηθική απαξίωση και καταδίκη στη συνείδηση των πολιτών κάθε μορφής ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Καταλυτικό ρόλο για να επιτευχθεί αυτό θα παίξει μια καταδικαστική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την οποία και καλούμε να προχωρήσει το δίχως άλλο, βάζοντας ένα οριστικό τέρμα στη σύγχυση τέτοιων ιδεολογιών με τη χριστιανική ταυτότητα.”

“Δεν δικαιούμαστε να κοιτάμε αμέριμνοι να σφαγιάζονται συνάνθρωποί μας έξω από τις πόρτες μας. Ας πάψουμε πλέον να παραμένουμε απαθείς θεατές στην ταινία τρόμου «Χρυσή Αυγή».” καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Χριστιανών κατά του Εθνοφυλετισμού, Νεοφασισμού, Νεοναζισμού και καλεί του πολίτες ” να ξεπεράσουμε τις όποιες αναστολές, επιφυλάξεις, επιμέρους διαφοροποιήσεις ή ακόμη και ιδεολογικές και λοιπές περιχαρακώσεις, αλλά και το αίσθημα ή το κλίμα της αυτοπαραίτησης και ηττοπάθειας, και να υπογράψουμε με αποφασιστικότητα το Αίτημά της (Petition) προς την Ιερά Σύνοδο, για συνοδική καταδίκη του φαινομένου. www.gopetition.com/petitions/πρωτοβουλία-χριστιανών-κατά-τ.html”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δ. Χριστόφιας:Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αξιόπιστος εταίρος

Δενδροφύτευση αύριο στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου