Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρμόδιων αρχών για τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ χθες στη Βουλή, ότι διατηρεί στο προσωπικό του αρχείο αντίγραφα απόρρητων εγγράφων του ΥΕΘΑ, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα άρθρα 146, και 147 του Ποινικού Κώδικα ο Βαγγέλης Βενιζέλος αντιμετωπίζει το κίνδυνο βαριών ποινικών ευθυνών. Ως γνωστόν τα απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα τηρούνται από την υπηρεσία και ο υπουργός που τα έχει χρεωθεί μετά την ολοκλήρωση της θητείας του οφείλει να τα επιστρέψει στην υπηρεσία.
Σκουρλέτης: “Μεγάλος ψεύτης” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Σκάι, χαρακτήρισε “ακατανόητο παραλήρημα” την παρουσία του κ. Βενιζέλου στη Βουλή και τον ίδιο “μεγάλο ψεύτη”, ενώ χαρακτήρισε “αρχιστράτηγο της συγκάλυψης” τον Αντώνη Σαμαρά.
Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρμοδίων αρχών ζήτησε και ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, σημειώνοντας πως οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου “γεννούν σοβαρά ερωτηματικά”.
“Με μεγάλη έκπληξη και ιδιαίτερο προβληματισμό τόσο τα μέλη του Κοινοβουλίου, όσο και ο ελληνικός Λαός, ακούσαμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με περισσή άνεση να δηλώνει κατά την σημερινή (17/1/2013) συζήτηση στη Βουλή ότι εξακολουθεί να διατηρεί στο αρχείο του φωτοτυπίες από άκρως απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”, είπε χαρακτηριστικά.
ΠΑΣΟΚ: “Για λύπηση η σοβαροφανής αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ”
«Σοβαροφανή» και για «λύπηση» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τις χθεσινές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ κατηγόρησε ανοιχτά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «οργάνωσε σκευωρία» για την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ.
“Είναι πραγματικά για λύπηση η σοβαροφανής αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή αποστροφή της ομιλίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που απαντώντας στον οχετό των άθλιων συκοφαντιών που εκτοξεύονταν από το ΣΥΡΙΖΑ επί μήνες για τη «λίστα Λαγκάρντ», είπε ότι και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης λαμβάνει άτυπα αντίγραφα εγγράφων της αρμοδιότητάς του που τα διατηρεί στο προσωπικό του αρχείο για να οργανώσει πραξικόπημα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ!
Ο αρμόδιος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί το χιούμορ αυτό περίεργο, προφανώς διότι η θεσμική αυστηρότητα του ΣΥΡΙΖΑ και η προσήλωσή του στη νομιμότητα δεν του επιτρέπει να έχει κανενός είδους χιούμορ ως κόμμα. Χρειάζεται άλλωστε απόλυτη σοβαρότητα για να οργανώσεις μια τέτοια επαγγελματική σκευωρία για την υπόθεση της λίστας.
Ως προς το πώς λειτουργεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν χρειάζεται πάντως να ανησυχούν. Η διακίνηση της αλληλογραφίας των Γενικών Επιτελείων και Γενικών Διευθύνσεων με την πολιτική ηγεσία διεξάγεται σύμφωνα με πολύ σαφείς κανόνες.
Αν διάβαζαν άλλωστε την απάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον κ. Τσίπρα χθες στη Βουλή θα έβλεπαν σε τι είδους άτυπα αντίγραφα αναφερόταν ο κ. Βενιζέλος.