Νέο όχι σε πρωθυπουργία Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα αναλάβει την πρωθυπουργία ακόμα και αν το κόμμα του, «Λαός της Ελευθερίας» (PDL) κερδίσει τις εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της «Λέγκας του Βορρά», Ρομπέρτο Μαρόνι, διευκρινίζοντας ότι αυτό αποτελεί βασικό όρο της εκλογικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν τα δύο κόμματα.

Σε δηλώσεις του χθες, ο Μπερλουσκόνι δεν είχε αποκλείσει ρητά τον εαυτό του από την πρωθυπουργία, υποστηρίζοντας ότι το όνομα του πρωθυπουργού «θα αποφασιστεί σε περίπτωση που κερδίσουμε». Μάλιστα, είχε εκτιμήσει πως ο εθνικός γραμματέας του PDL, ο Αντζελίνο Αλφάνο, θα μπορούσε να είναι ο μελλοντικός αρχηγός της ιταλικής κυβέρνησης, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία ο ίδιος να είναι υπουργός Οικονομίας.

Ωστόσο ο Μαρόνι απέκλεισε ξεκάθαρα το ενδεχόμενο να γίνει πρωθυπουργός ο Μπερλουσκόνι. Όπως δήλωσε, η συμφωνία των δύο κομμάτων «αναφέρει ρητά ότι ο υποψήφιος για την πρωθυπουργία δεν θα είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο κ. Μπερλουσκόνι αποδέχτηκε το συγκεκριμένο αίτημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επίκτητη ή κληρονομική η ευφυΐα;

Συνυπογράφει την πρόταση των ΑΝ.ΕΛ. η Χρυσή Αυγή