Πρόβλημα στα φρένα του Τουπόλεφ μπορεί να προκάλεσε το δυστύχημα στην Μόσχα

 

Σε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης αποδίδει σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters μέλος της ομάδας που ανέλαβε τη διέρευνηση του δυστηχήματος που σημειώθηκε χθες κατά τη διάρκεια  προσγείωσης του επιβατικού αεροσκάφους Τουπόλεφ σε αεροδρόμιο της Μόσχας και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων. Τα θύματα είναι όλα μέλη του πληρώματος αφού το αεροσκάφος της εταιρείας Red Wings ερχόταν από την Τσεχία, χωρίς επιβάτες. Οι αρχές εξετάζουν το «μαύρο κουτί» του αεροπλάνου, προκειμένου να διαπιστώσουν τι έκανε το Τουπόλεφ να ξεφύγει από το διάδρομο προσγείωσης, να κοπεί σε τρία κομμάτια και να καταλήξει σε παρακείμενο αυτοκινητόδρομο.

Αν διαπιστωθεί πρόβλημα στο σύστημα πέδησης τότε αυτό συνάδει με την  προειδοποίηση που απηύθυε στην κρατική εταιρεία Τουπόλεφ η ρωσική υπηρεσία ασφάλειας των πτήσεων για επιδιόρθωση προβλημάτων στα φρένα αυτού του τύπου αεροσκάφους. Στο πρόβλημα αυτό μπορεί ακόμη να ευθύνεται και το ατύχημα στις 21 Δεκεμβρίου όταν ένα Tu-204 με 70 επιβαίνοντες βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου στη Σιβηρία.

Η Red Wings, ο στόλος της οποίας περιλαμβάνει εννέα από τα σοβιετικής κατασκευής Tu-204, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν σκοπεύει να αποσύρει τα αεροσκάφη της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Catastroika: Στο ταμείο εκποίησης η ξαδέρφη του Παπακωνσταντίνου

Αγωγή δικαστικού κατά του Μνημονίου ΙΙΙ