«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν μία αποικία χρέους» δήλωσε ο Α. Τσίπρας από τη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νομοσχέδιο που αφορά τις αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ και λιμανιών.
Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό συμβαίνει ” για να στερηθεί σημαντικών εργαλείων η επόμενη κυβέρνηση που θα έρθει με τη στήριξη του λαού, για να ανορθώσει τη χώρα και την οικονομία.” Ο Α. Τσίπρας επιτέθηκε τόσο στον Ευ. Βενιζέλο όσο και στον Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ τονίζοντας ότι:«Προφανώς, η λίστα Λαγκάρντ που ‘ξέχασε ο κ. Βενιζέλος και έχασε ο κ. Παπακωνσταντίνου’ δεν είναι η μόνη λίστα μεγαλοκαταθετών. Υπάρχουν και άλλες λίστες σε γερμανικές τράπεζες, όπως προκύπτει και από την κατάθεση Χριστοφοράκου με τη λίστα της Siemens.
” Αυτό εξηγεί”, όπως είπε, “γιατί διαλέξατε στρατόπεδο και φτιάχνετε τον άξονα υποταγής της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας-Γερμανίας, που μετατρέπει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο”.