Κλείνει το εργαστάσιο της Ford στο Βέλγιο, 4.300 μένουν άνεργοι

Την πρόθεσή της να κλείσει έως τα τέλη του 2013 το εργοστάσιο της στην πόλη Γκενκ του Βελγίου ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ford, όπως αναφέρουν συνδικαλιστικές οργανώσεις που επικαλείται το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο εργοστάσιο απασχολεί περίπου 4.300 εργαζόμενους.

Στην συγκεκριμένη απόφαση κατέληξε η διεύθυνση του ομίλου σε έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής της επιχείρησης, με σκοπό να συγκρατήσει τις ζημίες της στην Ευρώπη.

Το εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Γκενκ υπολειτουργεί, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει, όπως αρκετοί ανταγωνιστικοί της όμιλοι, πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, η μονάδα παραγωγής θα κλείσει και θα μεταφερθεί στη Βαλένθια της Ισπανίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ρεπουμπλικανός υποψήφιος χαρακτήρισε «θέλημα Θεού» την εγκυμοσύνη από βιασμό

Θέατρο: “Μια φορά… στο Μεξικό”