Εντολή για υλοτόμηση ολόκληρου του δάσους στις Σκουριές έδωσε το ΥΠΕΚΑ

Εντολή στο αρμόδιο δασαρχείο Αρναίας να υπογράψει με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός”Πρωτόκολλο εγκατάστασης και υλοτόμησης” για την συνολική έκταση δάσους 3.273 στρεμμάτων δάσους στις Σκουριές και 857 στρεμμάτων στον Κοκκινόλακκα έδωσε, συμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί το ΥΠΕΚΑ παρακάμπτοντας όλες τις θεσμικές διαδικασίες. Η έκταση στον Κοκκινόλακα αφορά την κατασκευή χώρου απόθεσης επικινδύνων αποβλήτων. Οι κάτοικοι της περιοχής τονίζουν ότι η πράξη αυτή συνιστά “κήρυξη πολέμου” και για τον λόγο αυτό έχουν ορίσει συναντήσεις το απόγευμα στην Ιερισσό προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος που θα κινηθούν.

Επίσης, όπως αναφέρουν, σύμφωνα με  τον  14ο όρο  της  7633/2012 απόφασης παραχώρησης δάσους του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης προϋποτίθεται η ύπαρξη Ειδικής Έγκρισης Επέμβασης του νόμου 998/79 (δασικού νόμου) και Έγκρισης Τεχνικής Μελέτης για όλα τα σχεδιαζόμενα υποέργα. Η Έγκριση Τεχνικής Μελέτης για το “υποέργο Σκουριές” (Απόφαση Δ8-Α/Φ.7,49,13/2809/349/10. Φεβρ.2012) που έχει δοθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Μεταλλευτικών Βιομηχανικών Ορυκτών του ΥΠΕΚΑ επιτρέπει μόνο την διαμόρφωση της κύριας οδού πρόσβασης μεταλλείου Σκουριών και την κατασκευή ράμπας και φρέατος υπόγειο μεταλλείου Σκουριές. 

Έτσι, το έγγραφο του ΥΠΕΚΑ  προς το Δασαρχείο παρακάμπτει την αναγκαιότητα ύπαρξης  Έγκρισης Τεχνικών Μελετών και Επενδυτικού Σχεδίου προκειμένου να δώσει στην εταιρεία το δικαίωμα να υλοτομήσει χιλιάδες στρέμματα δάσους. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στον εισαγγελέα ο γυμνός διαδηλωτής

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε εργαζομένους του ALTER στην Ευελπίδων