Στόχος της κυβέρνησης είναι η άμεση αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου τομέα προς τους ιδιωτες συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ ωστε να υπάρξει ένεση ρευστότητας στην αγοράς, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να προχωρήσεις στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις που έχει δεσμευτεί.
Ο κ. Σταϊκούρας αναφερόμενος επιγραμματικά στο μείγμα πολιτικής που θα ακολουθηθεί, καθώς οι συγκριμένες ανακοινώσεις θα γίνουν στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, είπε ότι θα στοχεύει στην περιστολή της σπατάλης στο δημόσιο τομέα, στην υλοποίηση του κανόνα προσλήψεων – αποχωρήσεων 1/5 και ακόμη αυστηρότερα (1/10), μείωση αριθμού φορέων γενικής κυβέρνησης και άλλων φορέων του Δημοσίου εξυγίανση των ΔΕΚΟ, καλύτερη στόχευση των κοινωνικών δαπανών.
Παράλληλα, επισήμανε πως το κλίμα για τροποποιήσεις του προγράμματος, που έχει διαμορφωθεί μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, είναι πιο ευνοϊκό για τη χώρα μας, αρκεί να εφαρμόσουμε με συνέπεια τις υποχρεώσεις μας και να προχωρήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές.