Χορστ Ζεεχόφερ : Απαιτούμε οι Έλληνες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και πρωθυπουργός της Βαυαρίας, κ. Χορστ Ζεεχόφερ  σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Bild am Sonntag» απορρίπτει το ενδεχόμενο αλλαγής στο χρονοδιάγραμμα σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν βλέπω κανένα νόημα στο παιχνίδι για χρόνο. Για τη Γερμανία αυτό σημαίνει επιπλέον επιβαρύνσεις ύψους δισεκατομμυρίων. Απαιτούμε οι Έλληνες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».

Ακόμη σημειώνει ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαταλείψει την πορεία της σταθερότητας, αναπόφευκτη συνέπεια θα ήταν να την εγκαταλείψουν και οι χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενώ ακόμη και στη Γερμανία – σε ομοσπονδιακό και σε περιφερειακό επίπεδο – κανένας, όπως εκτιμά, δεν θα τηρούσε πλέον το «φρένο χρέους».

Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα μπορεί να τεθεί εκτός Ευρωζώνης, ο Ζεεχόφερ απαντά ότι «εάν οι Έλληνες δεν πληρούν τους όρους λιτότητας, τότε οι Χριστιοανοκοινωνιστές βλέπουν σε μια έξοδο έναν πιθανό και αποδεκτό δρόμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο Σόιμπλε ζητά γρήγορη εφαρμογή των συμφωνηθέντων από την Ελλάδα

Η τρόικα καρφώνει 4 υπουργούς για προσλήψεις δημoσίων υπαλλήλων από το «παράθυρο»