Από τις 7 το πρωί προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα οι ψηφοφόροι, χωρίς να έχουν προκύψει μέχρι αυτή τη στιγμή να έχουν παρατηρηθεί σοβαρά προβλήματα.
Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 19.00, ενώ τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά στις 21.30.
Οι εκλογικοί κατάλογοι παραμένουν ίδιοι με αυτούς των εκλογών της 6ης Μαϊου. Συνεπώς οι πολίτες ψηφίζουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν και στις 6/5. Ωστόσο όσοι δεν γνωρίζουν που ψηφίζουν, μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του υπουργείου εσωτερικών καθώς και στις τηλεφωνικές γραμμές: 213 136 1500 και 213 136 4500 (20 γραμμές) από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 19.00.
Σήμερα οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν να ψηφίσουν, χωρίς να βάλουν σταυρούς προτίμησης υπέρ των υποψήφιων βουλευτών. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης θα καταμετρηθούν ως έγκυρα. Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει επίσης στους ψηφοφόρους ότι τα ψηφοδέλτια της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης έχουν αλλάξει και συνεπώς τα παλιά ψηφοδέλτια των εκλογών της 6ης Μαϊου ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ και αν βρεθούν μέσα στην κάλπη θα εκληφθούν ως ΑΚΥΡΑ.
«Ολα βαίνουν καλώς»
Λίγα λεπτά μετά τις 09.00 ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης με μία λιτή ανακοίνωση διαβεβαίωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός διαχειρίζεται χωρίς σοβαρά προβλήματα την προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα.