Ποτέ Ξανά: Να αρθεί η νομιμότητα της Χρυσής Αυγής από τον Άρειο Πάγο

Έκκληση στους πολίτες απευθύνει η πρωτοβουλία “Ποτέ ξανά φασισμός” να παραβρεθούν  τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, στις 9 το πρωί, μπροστά από το μονομελές Εφετείο της Αθήνας, όπου θα δικαστεί ο Ηλίας Κασιδιάρης για την επίθεση και ληστεία σε βάρος μεταπτυχιακού φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη το 2007.

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου επισημάνθηκε η αναγκαιότητα “Να μην συνεχίσουν τα κόμματα να νομιμοποιούν με την παρουσία τους οποιαδήποτε συζήτηση στην οποία συμμετέχουν μέλη της Χρυσής Αυγής, να αρθεί η νομιμότητα της συγκεκριμένης οργάνωσης από τον Άρειο Πάγο και να σταματήσει το κράτος και η αστυνομία να καλύπτουν τις πράξεις τους”
Έγινε ακόμη  ιδιαίτερη αναφορά στη δράση της οργάνωσης που χρησιμοποιώντας αντιμνημονιακά συνθήματα ντύνει τις θέσεις της, στις οποίες περιλαμβάνεται η πλήρης στρατικοποίηση της χώρας, την ίδια ώρα που τα μέλη της δεν διστάζουν να υπερασπίζονται το ναζισμό και τη Χούντα της 21ης Απριλίου και να χτυπούν εργατικούς αγώνες, όπως στην περίπτωση της Χαλυβουργίας. Τέλος αναφέρθηκε η κάλυψη που προσφέρει η αστυνομία στην οργάνωση με παράδειγμα την αντιφασιστική πορεία της 2ας Φεβρουαρίου του 2008, όπου Χρυσαυγίτες εφορμούσαν μέσα από τις γραμμές των ΜΑΤ και ο απολογισμός ήταν 2 τραυματίες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα εξέφρασε ο Ερντογάν

Γρήγορη λύση για τις ισπανικές τράπεζες ζήτησε ο Β. Κονστάνσιου