Μήνυση και αγωγή για ηθική βλάβη κατέθεσε ο Μ. Ζορπίδης

Με μήνυση και αγωγή 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη κατά του ΙΚΑ, απάντησε στην μηνυτήρια αναφορά του Ιδρύματος ο επιχειρηματίας, Μιχάλης Ζορπίδης, o οποίος είναι και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο επιχειρηματίας τόνισε ότι έχει στοχοποιηθεί, γεγονός που όπως υπογράμμισε δε μπορεί να κατανοήσει.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, η δικαστική προσφυγή του βασίζεται στα εξής δύο δεδομένα:δεν είναι νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας και το χρέος προς το ΙΚΑ, το οποίο την προηγουμένη της μήνυσης η εταιρεία είχε σπεύσει να διακανονίσει, δεν δικαιολογεί την κατάθεση μήνυσης.Επίσης , υποστηρίζει πως η οφειλή της εταιρείας την ώρα της μήνυσης ήταν πολύ κάτω των 150.000 ευρώ που δικαιολογεί ο νόμος και συγκεκριμένα έφθανε στα 82.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, μία από τις εταιρείες στις οποίες είναι μέτοχος, όχι νόμιμος εκπρόσωπος, η «Ζορπίδης Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία Τουριστικών-Ξενοδοχειακών-Μεταφορικών Επιχειρήσεων» είχε για την περίοδο Νοέμβριου-Δεκέμβριου 2011 οφειλές στο ΙΚΑ 162.000 ευρώ.

Στις 24 Φεβρουαρίου κατεβλήθη το ποσό 73.162,76 ευρώ και ένα μήνα μετά, έξι ημέρες πριν λήξει η σχετική προθεσμία του νόμου για ρύθμιση, έγινε ο διακανονισμός στο ΙΚΑ για τα 82.000 ευρώ.

Την ίδια ημέρα το ίδρυμα υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά και ο επιχειρηματίας με το που πληροφορήθηκε κανόνισε για την εξόφληση όλου του ποσού, λήγοντας έτσι οριστικά το θέμα.

Την προηγούμενη Τετάρτη, ο κ. Ζορπίδης είχε συλληφθεί  για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ ύψους 162.000 ευρώ που προέκυψαν μετά τον περασμένο Ιούλιο.

Όπως έγινε γνωστό, μέρος της παραπάνω οφειλής, περίπου στις 40.000 ευρώ, το είχε καταβάλει πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να προβεί σε ρύθμιση των οφειλομένων.

Μετά τη σύλληψή του προέβη στην καταβολή του υπόλοιπου ποσού και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ίδιος είχε δηλώσει την πρόθεση του να εξετάσει τους τρόπους νομικής αντίδρασής του απέναντι στη διπλή -όπως υποστηρίζει- αυθαιρεσία του ΙΚΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γιατί θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ

Έγινε η κλήρωση για την Ραχήλ;!