Έπειτα και από την ολοκλήρωση των συνελεύσεων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου. Σήμερα παρουσιάστηκε και επίσημα το ψηφοδέλτιο της Β’ Θεσσαλονίκης, ενώ τη Τρίτη θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της Α’Περιφέρειας. Όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ «το ψηφοδέλτιο συγκροτείται από πολίτες, στρατευμένους στη μάχη για την υπεράσπιση της κοινωνίας και της δημοκρατίας από την εξουθενωτική λιτότητα, την ανεργία, την κατεδάφιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, τον αυταρχισμό. Συμμετέχουν σ’ αυτό συνδικαλιστές, επιστήμονες, επαγγελματίες, άντρες, γυναίκες και νέοι, πρόσωπα με αγωνιστικές διαδρομές συνέπειας μέσα στην αριστερά και στα μαζικά κινήματα.
Εκφράζει την συμπαράταξη δυνάμεων της αριστεράς και τη θέληση για μια ακόμα πιο πλατιά ενότητα, για μια κοινωνική και πολιτική συμμαχία που θα ανατρέψει τα Μνημόνια του νεοφιλελευθερισμού, θα επιβάλει μια προοδευτική-δημοκρατική διέξοδο από τη βαθιά σημερινή κρίση».
Οι υποψήφιοι στην Α’Θεσσαλονίκης είναι οι Αμανατίδης Ιωάννης, Αρβανίτης Ελευθέριος, Αρχοντόπουλος Γεώργιος, Γαϊτάνη Ιωάννα, Θεοδωρόπουλος Γιώργος, Ιεραπετριτάκη Γεωργία, Καλφακάκου Γλυκερία, Καραγκιοζίδου Εύα, Κερσανίδης Ευστράτιος, Κουράκης Τάσος, Λαμτζίδης Εμμανουήλ, Μοναστηρίδης Μηνάς, Μπένος Αλέξης, Ξεφτέρης Χρήστος, Ουρεϊλίδης Ηλίας, Πέρκα Θεοπίστη, Σαμανίδης Νικόλαος, Τεκίρδαλης Γεώργιος, Χαραλαμπίδου Δέσποινα και Χατζηγεωργίου Ελευθερία.
Στη Β’Θεσσαλονίκης το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Αμπατζάς Κωνσταντίνος, Ασβεστόπουλος Χαράλαμπος, Ζέρβα Ευαγγελία, Μαϊκίδης Χρήστος, Μητιντζής Απόστολος, Πλωμαρίτης Ευστράτιος, Ρώσσιος Χρήστος και Τσέλου Ειρήνη-Αιμιλία.
Από τη Θεσσαλονίκη η πανεπιστημιακός Ιφιγένεια Καμτσίδου και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Σπύρος Σακέτας θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.