ΝΔ+ΠΑΣΟΚ=27% σε έρευνα της Pulse

Πολυκερματισμό του πολιτικού συστήματος και οκτακομματική Βουλή δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί αύριο.

Σε εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ είναι πρώτη συγκεντρώνοντας ποσοστό 17%, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 10 %, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ισοψηφούν με 9,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 8 %, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5 % , η Χρυσή Αυγή 3,5% ,το ΛΑΟΣ 3% ενώ Οικολόγοι Πράσινοι, ΔΗΣΥ και το Άρμα Πολιτών συγκεντρώνουν από 2%.

Από την δημοσκόπση γίνεται φανερή η μείωση των ποσοστών των Λευκών/Αποχής ένδειξη ότι η συμμετοχή στις εκλογές θα αυξηθεί. Από τις υπόλοιπες ερωτήσεις γίνεται φανερό ότι η καχυποψία των ψηφοφόρων σχετικά με το ποιο κόμμα να εμπιστευτούν αυξάνεται ενώ παράλληλα αυξάνονται και τα κόμματα που δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο μετρήσεων.

Στο ερώτημα «επιλογή καλύτερης διακυβέρνη­σης της χώρας» ή «“τιμωρία” των υπευθύνων για τη σημερινή κατάσταση», υπερισχύει η δι­άθεση για το δεύτερο – ακόμα και μεταξύ των ψηφοφόρων των δύο μεγάλων κομμάτων ενώ παράλληλα αμφισβητείται ότι το PSI θα λειτουργήσει θετικά για τους ίδιους και τη χώρα.

 

Και όλα αυτά δεδομένου ότι η οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας (88%) των Ελλήνων έχει επιδει­νωθεί την τελευταία διετία και αυτό θα επηρε­άσει τους περισσότερους από αυτούς (73%) στο τι θα ψηφίσουν.

 

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει πρωτοφανώς χαμηλή συσπείρωση (25%),  ενώ χάνει  το 28% της εκλογικής του δύναμης του 2009 προς τα κόμματα της Αριστεράς. Αξιοσημείωτη είναι η ισομερής διαρροή προς τη Ν.Δ. και τον Καμένο.

Η Ν.Δ. χάνει προς τα άλλα κόμματα της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς 14% της δύναμής της του 2009, πράγμα που σημαίνει ότι χάνει την αυτοδυναμία κυρίως εξ αυτών των διαρροών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόταση νόμου για απλη αναλογική από ΣΥΡΙΖΑ

Ακροδεξιοί και νεοφιλελεύθεροι στα όπλα! Του Τάκη Κατσαρού