Λοβέρδος: Η ROCHE κάνει εμπάργκο φαρμάκων

Για ιδιότυπο εμπάργκο και μάλιστα αντικαρκινικών φαρμάκων κατηγόρησε την φαρμακοβιομηχανία ROCHE ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε δημόσια τοποθέτηση του πριν από λίγες ώρες.

Ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε ενοχλημένος από τις πρακτικές της εταιρίας, την οποία κατονόμασε, προϊδεάζοντας για την κόντρα που θα ακολουθήσει μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου οι έλληνες ασθενείς να έχουν και πάλι κανονική πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα φάρμακα πέραν εμπορικών και επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων. 

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ καταγράφονται ελλείψεις σε 36 φάρμακα και όχι 250(!) που είχαν ανακοινώσει οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί, εκ των οποίων τα 24 από αυτά είτε έχουν αποσυρθεί από την ελληνική αγορά, είτε υπάρχουν υποκατάστατα τους. Για τα υπόλοιπα 12 φάρμακα που αποδεδειγμένα έχουν καταγραφεί ελλείψεις γίνονται προσπάθειες από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων ώστε να αποκατασταθεί η επάρκεια τους. Η λύση που φαίνεται να επιλέγεται είναι η απευθείας εισαγωγή μέσω του ΙΦΕΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ψωμιάδης: Γιατί, λοιπόν, τόση εμμονή με τον Ψωμιάδη;

Βενιζέλος: Το πιστωτικό γεγονός δεν είναι σημαντικό