Μπ. Νετανιάχου: “Ο χρόνος για να μπει τέλος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εξαντλείται”

 

Ο χρόνος για να μπει τέλος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εξαντλείται τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο οποίος προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να επιτρέψει στον λαό του “να ζει στη σκιά του αφανισμού” .

Όπως δήλωσε στην Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων Αμερικής Ισραήλ, το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να εμποδίσει την Τεχεράνη από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

«Το Ισραήλ περίμενε να λειτουργήσει η διπλωματία, περίμενε να λειτουργήσουν οι κυρώσεις. Κανείς από μας δεν μπορεί να περιμένει για πολύ ακόμα» σημείωσε συγκεκριμένα .
Τόνισε ότι όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές, αλλά πρόσθεσε ότι το να επιτραπεί στο Ιράν να αναπτύξει πυρηνικό όπλο «δεν είναι επιλογή».
Ο Μπ. Νετανιάχου μετά τη συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα, τη Δευτέρα, τόνισε ότι το Ισραήλ θα παραμείνει «κύριος της μοίρας του» αποφασίζοντας πώς θα χειριστεί το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, αλλά υπάρχει χρόνος για διπλωματία.
Σε μία άλλη εξέλιξη, η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) να επισκεφθεί τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Παρτσίν.
«Το γεγονός ότι στην Παρτσίν βρίσκονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις και η πρόσβαση σε αυτήν είναι μια χρονοβόρος διαδικασία, επομένως οι επισκέψεις δεν μπορεί να επιτρέπονται συχνά. Για μια ακόμη φορά θα επιτρέψουμε στην ΙΑΕΑ να την επισκεφθεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αντιπροσωπεία του Ιράν στη Βιέννη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μητσοτάκης: Ανοιχτό θέμα η συγκυβέρνηση

Διέκοψε η ΑΔΕΔΥ τη συνεδρίαση του ΤΕΑΔΥ