Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, Λαρίσης και Μαγνησίας, Κέρκυρας, Λευκάδας, Ιθάκης και Κεφαλληνίας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Πυρκαγιές σε Βόλο και Λάρισα
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις Γλαφυρές Βόλου και στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ελάτεια Λάρισας.