in ,

Φεστιβάλ στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης διοργανώνει η Πόλη Ανάποδα

Η Πόλη Ανάποδα διοργανώνει στις 5, 12 και 20 Οκτώβρη το 2ο Φεστιβάλ στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας την ανάγκη χτισίματος σχέσης εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης με τους κατοίκους της πόλης, με τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται, φοιτούν σε αυτήν και παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Όπως σημειώνει το δημοτικό σχήμα, “ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσα από την οργανωμένη και συλλογική παρουσία και παρέμβαση στις γειτονιές. Από την Αλυσίδα, όπου ο αγώνας για την οικοδόμηση νηπιαγωγείου έφερε μια πρώτη πολύ σημαντική νίκη, μέχρι το Κρυονέρι και τις επιτυχίες απέναντι στα σχέδια του εργολάβου να χτίσει δίπλα στο δάσος και το ρέμα, οι κάτοικοι αποδεικνύουν ότι μπορούν να πετύχουν νίκες αν οργανωθούν και αγωνιστούν με σχέδιο και διάρκεια. Οι κάτοικοι του Γαλαξία, οι οποίοι κινητοποιούνται για να σώσουν τον τελευταίο ελεύθερο χώρο της περιοχής, οι κάτοικοι της Υφανέτ που παλεύουν για παιδική χαρά και χώρο πρασίνου, οι αντίστοιχες διεκδικήσεις στα Τροχιοδρομικά, στην περιοχή των πρώην Μαρμάρων Μόσχου, στη Δόξα, στη Μαλακοπή, αλλά και ο συντονισμός κινημάτων ενάντια στον Flyover, η Πρωτοβουλία για να γίνει η ΔΕΘ μητροπολιτικό πάρκο, ο σύλλογος ενοικιαστών/ενοικιαστριών και άλλες παρόμοιες κινήσεις δείχνουν τη διάθεση για οργάνωση και διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής. Η Πόλη Ανάποδα είναι παρούσα σε όλους αυτούς τους αγώνες από κοινού με τους κατοίκους στηρίζοντάς τους τόσο εντός, όσο και εκτός του δημοτικού συμβουλίου”.

Στα πλαίσια αυτά και σε συνέχεια της επιτυχημένης πρώτης μας προσπάθειας πέρυσι, διοργανώνουμε φέτος τον Οκτώβριο το 2ο Φεστιβάλ στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα:

Σάββατο 5 Οκτώβρη Πάρκο Κρήτης, Ντεπώ

18:00: Συζήτηση: Δημόσιοι χώροι για τις ανάγκες των κατοίκων

20:00: Συναυλία με τους Ρουμπαγιάτ

Σάββατο 12 Οκτώβρη Πάρκο Ν. Παπάζογλου (Αγ. Θεράποντας, Τούμπα)

18:00: Συζήτηση: Για μια πόλη όπου θα μπορούμε να αναπνεύσουμε: χώροι πρασίνου & δικαίωμα στη μετακίνηση

20:00: Ζωντανή μουσική με τους Σοροκάδα

Κυριακή 20 Οκτώβρη Πλατεία Γαλοπούλου (έναντι Αγίου Νικολάου), Ξηροκρήνη

12:00 το μεσημέρι: Συζήτηση: Για μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς: Σχολεία, καθαριότητα, κοινωνικές υπηρεσίες

14:00: Λαϊκό γλέντι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δίκτυο για το αστικό πράσινο «SOSε τα δέντρα»: Να σωθούν τα δέντρα στους πρώην στάβλους Παπάφη

Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Λάσκου, «Να Ξαναμιλήσουμε για την Εκμετάλλευση»