in

ΜέΡΑ25: Στο πλευρό του Alterthess και της Σ. Πουλημένη

Κεντρική επιτροπή του ΜΕΡΑ25. Κυριακή 23 Απριλίου 2023 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ/EUROKINISSI)

Ανακοίνωση στήριξης του Alterthess και της δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη εξέδωσε το ΜέΡΑ25, με αφορμή την εκδίκαση της Έφεσης της υπόθεσης SLAPP, την Πέμπτη 19/9. “Στο ΜέΡΑ25 στηρίζουμε κάθε ελεύθερη δημοσιογραφική φωνή, κόντρα στη μαύρη προπαγάνδα και την κατευθυνόμενη ενημέρωση”, επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

Την Πέμπτη στις 19 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης η οποία εν μέρει έκανε δεκτή την αγωγή του υψηλόβαθμου στελέχους της Ελληνικός Χρύσος, Ε. Λιάλιου, εναντίον του δημοσιογραφικού ιστότοπου Alterthess και της δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένη.

Πρόκειται για την αγωγή SLAPP που κατέθεσε το στέλεχος της Ελληνικός Χρυσός σε βάρος του συνεταιριστικού ενημερωτικού ιστότοπου και της δημοσιογράφου αναφορικά με το ρεπορτάζ της σχετικά με την καταδίκη δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Ελληνικός Χρυσός για τη ρύπανση των επιφανειακών υδάτων και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος στη Βορειοανατολική Χαλκιδική μέσα από μια σειρά παραβιάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Η αδιανόητη πρωτόδικη απόφαση, που δέχεται έστω εν μέρει την SLAPP αγωγή, είναι μια ευθεία επίθεση στην ελευθερία του Tύπου και στόχο έχει τη φίμωση όσων δημοσιογράφων κάνουν τη δουλειά τους: να αποκαλύπτουν τα πραγματικά γεγονότα και να ελέγχουν την εξουσία.

Στο ΜέΡΑ25 στηρίζουμε κάθε ελεύθερη δημοσιογραφική φωνή, κόντρα στη μαύρη προπαγάνδα και την κατευθυνόμενη ενημέρωση. Άλλωστε στο παρελθόν και κοινοβουλευτικά διεκδικήσαμε τη νομοθέτηση αντιSLAPP διατάξεων.

Ως κοινωνία ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας τον Αλμπέρ Καμύ που έλεγε πώς: «Ο ελεύθερος Τύπος μπορεί να είναι είτε καλός είτε κακός, αλλά χωρίς ελευθερία, είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο Τύπος δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο από κακός.»

Καλούμε όλες και όλους στη συγκέντρωση αλληλεγγύης και υποστήριξης στη Σταυρούλα Πουλημένη, στο Εφετείο Αθηνών (είσοδος από την οδό Λουκάρεως) στις 19 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 το πρωί”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ασύνταχτος Τύπος για υπόθεση Alterthess: Αγωνιζόμαστε δυναμικά και συλλογικά για απόκρουση κάθε δίωξης SLAPP

Στις 19 Σεπτεμβρίου το Εφετείο για την αγωγή SLAPP κατά του Alterthess