in

Συνεχίζουν τον αγώνα για να παραμείνει το οικόπεδο στην Καρακάση-Ζεμπελίου ελεύθερος χώρος πρασίνου

Ph.Cr: Βαγγέλης Γλαντζής

Να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τον χαρακτηρισμό του οικοπέδου του Γαλαξία ως χώρου πρασίνου αποφάσισαν οι κάτοικοι της περιοχής που συμμετείχαν στη  λαϊκή συνέλευση-ενημέρωση της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων Γαλαξία» το πρωί της Κυριακής.

Το σώμα της συνέλευσης  πλειοψηφικά κατέληξε στο συμπέρασμα πως μόνο κάτω από την πίεση οργανωμένης αντίδρασης ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο θα λάβει απόφαση να επιλύσει το πρόβλημα, είτε με (ανταλλαγή) ή με χαρακτηρισμό του οικοπέδου ως χώρο πράσινου.

Όπως αναφέρθηκε μέχρι σήμερα δηλώνει την συμφωνία του στο αίτημα των κατοίκων χωρίς όμως να πράττει ουσιαστικά τίποτε συγκεκριμένο για την επίλυση του προβλήματος.

Ίδια στάση κράτησε στην τοποθέτηση του και ο πρόεδρος του Ε’ διαμερίσματος που παραβρέθηκε και συνομίλησε με τους κατοίκους.

«Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, οι εργασίες ξεκίνησαν, η δημοτική αρχή πρέπει να πάρει σαφή θέση: Με το δημόσιο συμφέρον ή’ Με τα συμφέροντα των εργολάβων;» τονίζεται στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας η οποία η δηλώνει ότι θα κλιμακώσει τον αγώνα της και εκτός των νομικών ενεργειών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ph.Cr: Βαγγέλης Γλαντζής

Οι κάτοικοι διεκδικούν:

  • να παύσει άμεσα η ισχύς της οικοδομικής άδειας από την Πολεοδομία Θεσσαλονίκης.
  • Οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες να εκπονήσουν μελέτη για τις συνέπειες που θα έχει η ανέγερση μιας τέτοιας της οικοδομής δίπλα σε πάρκο και σχολεία.
  • Να επαναχαρακτηριστεί το οικόπεδο ως κοινόχρηστος χώρος – χώρος πρασίνου.
  • Εάν δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία της απαλλοτρίωσης, να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να υπάρξει ανταλλαγή (προφανώς σε θέση και με όρους που δεν θα υποβαθμίζουν την εκεί γειτονιά). Αυτό δεν μπορεί να γίνει με ευχολόγια, αλλά με πιέζοντας δημόσια τον εργολάβο ότι οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και όλη η πόλη είναι ενάντια στα σχέδιά του – γι’ αυτό ζητούμε κι απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει ρητή απόφαση-ψήφισμα.

Δηλώνουν ακόμη ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα παραπάνω με κάθε μέσο, σε συντονισμό και με άλλες πρωτοβουλίες κατοίκων που παλεύουν ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των γειτονιών τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα: Υπάρχει ακόμη Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα;

Στο πλευρό του Alterthess και της Σ. Πουλημένη η ΕΣΗΕΜΘ και η ΠΟΕΣΥ