in , ,

Βιβλιοθήκη στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα (φωτό και βίντεο)

Φωτογραφία: Χρήστος Καρράς

Το απόλυτο κενό αντικρίζει κανείς ότι επισκέπτεται το ισόγειο του κτιρίου της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, όπου υποτίθεται θα δημιουργηθεί η ενιαία βιβλιοθήκη της σχολής, με το πρόσχημα της οποίας έχει εγκατασταθεί μόνιμα η αστυνομία στο πανεπιστήμιο.

Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ελήφθησαν το πρωί της Τρίτης, το ισόγειο του κτιρίου είναι περίπου όπως ήταν και την πρωτοχρονιά του 2022, όταν η αστυνομία εκκένωσε το Στέκι στο Βιολογικό, για να «πατάξει την ανομία» όπως  πολλές φορές μας έχει πει η κυβέρνηση και πρύτανης Παπαϊωάννου.

Όλους αυτούς τους μήνες δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται νυχθημερόν στο σημείο για να προστατέψουν τα… ντουβάρια. Μέχρι και οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ξεσηκώθηκαν και κάνουν λόγο για «θέατρο του παραλόγου».

Η κυβέρνηση και ο «γαλάζιος» πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου έχουν επιλέξει εδώ και μήνες συνειδητά να δημιουργήσουν κλίμα έντασης στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, ενώ μετράμε ήδη δεκάδες τραυματισμένος και συλληφθέντες φοιτητές και φοιτήτριες.

Είναι εκτεθειμένοι απέναντι στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης που εδώ και 10 μήνες παρακολουθεί τις μεθοδεύσεις τους.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο που δημοσίευσε στο twitter ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οδός Στεκιών

Σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η Πόλη Ανάποδα